Amsterdam - 4 maart 2010 - Mulder Obdam en Deputy IT hebben gezamenlijk een product ontwikkeld waarmee bouwbedrijven eenvoudig online een planning kunnen maken, bekijken en aanpassen, samen met alle onderaannemers. De bedrijven willen een ieder de mogelijkheid geven vrijblijvend kennis te maken met het product en bieden daarom een gratis productpresentatie aan.

Op 28 oktober 2009 lanceerden Mulder Obdam en Deputy IT een nieuw softwareprogramma: Lean Planning Online. Hiermee kan online een Lean planning gemaakt worden. De Lean planning genereert betrokkenheid, een kortere bouwtijd, snelheid van plannen, een continu overzicht voor wat betreft de stand van zaken. Dit geldt voor zowel de voorbereiding, ruw- en afbouwfase als voor de gehele bouwplanning.

Alvorens Mulder Obdam en Deputy IT met dit softwareprogramma kwamen, werd de Lean planning handmatig samengesteld door de betrokkenen. Het behoeft geen betoog dat het Lean plannen met behulp van flip-over vellen en post-it blaadjes een langduriger en intensievere handeling was.

Sinds de lancering heeft Mulder Obdam al negen projecten met het programma gepland. Zowel de projectleiders als de onderaannemers zijn zeer te spreken over de manier van werken:

Onderaannemer Tophout Friesland:à¢â‚¬ Echt een verbetering; je kunt de planning rustig bekijken zonder dat je elkaar in de weg loopt. Doordat je allemaal fysiek aanwezig bent blijf je activiteiten met elkaar plannen en afspreken."

Jos Konijn, projectleider bij Mulder Obdam: à¢â‚¬Å“Voorheen kostte het plannen ons 2 volle dagen, nu zijn we binnen 3 uur klaar. Ik hoef niet bij iedere aanpassing nieuwe Excel sheets te sturen; de meest actuele planning is altijd zichtbaar voor iedereenà¢â‚¬

De software is vanaf heden ook verkrijgbaar voor andere bouwbedrijven. Om geïnteresseerde bedrijven op een vrijblijvende mannier kennis te laten maken met de werking en de voordelen van het product hebben Mulder Obdam en Deputy IT twee productpresentaties georganiseerd, op 1 april en 7 april 2010. Bezoekers krijgen aansluitend op de presentatie tevens de mogelijkheid om zelf achter de computer plaats te nemen en het product te testen.

Geïnteresseerden kunnen zich gratis inschrijven op www.leanplanner.net/inschrijven of contact opnemen met Deputy IT en Mulder Obdam per email [email protected] of telefonisch 020- 463 0290 en vragen naar Esther Heringa.