(Persbericht) Gratis oplossing biedt volledige functionaliteiten voor persoonlijk gebruik

Hoofddorp, 16 december 2010 QlikTech (NASDAQ:QLIK), ontwikkelaar en leverancier van de Business Intelligence oplossing QlikView, kondigt het succes aan van QlikView Personal Edition. Met het gratis te downloaden krachtige analyseplatform kunnen gebruikers eenvoudig een persoonlijke BI-applicatie bouwen. Door visualisatie is men in staat meer inzicht te genereren in de data, waardoor betere zakelijke beslissingen kunnen worden genomen. Het aantal nieuwe gebruikers van QlikView Personal Edition stijgt iedere maand, van 6.000 nieuwe gebruikers per maand bij de start tot 10.900 nieuwe gebruikers in november van dit jaar.

Met QlikView kunnen gebruikers alle soorten data analyseren, of het nu gaat om zakelijke kosten en budgetten, diepgaand productonderzoek en statistieken, of gewoon als bron van vermaak. QlikView omvat alles wat mensen nodig hebben om direct BI-applicaties te ontwikkelen, waardoor datawarehouses en speciale trainingen overbodig zijn geworden en men niet meer afhankelijk is van de inzet van experts. Wanneer gebruikers toch vragen hebben kunnen ze terugvallen op QlikCommunity, de uitgebreide en actieve gebruikerscommunity van QlikView, waarop voorbeelden en antwoorden te vinden zijn.

Rogier Verheij, Vice President Benelux van QlikTech: à¢â‚¬Å“QlikView Personal Edition past perfect in de filosofie van QlikTech waarin gebruikers waar en wanneer dan ook toegang kunnen krijgen tot de gegevens die ze nodig hebben. QlikView Personal Edition is een prachtig voorbeeld om mensen te laten zien welke macht en controle zij kunnen hebben over hun eigen data. Ze kunnen data verkennen door deze visueel, nuttig en leuk te maken. Daarbij past deze oplossing bij onze overtuiging dat mensen voordat ze overgaan tot aanschaf, eerst de mogelijkheid moeten hebben om de oplossing uit te proberen. Hiermee krijgen zij snel de verwachte resultaten in plaats van enkel beloftes. Onze voortdurende toewijding aan eenvoud en gebruiksgemak is de reden dat steeds meer mensen QlikView downloaden.à¢â‚¬

De praktijk
Keith Edmonds, IT Executive bij Aon, een wereldwijd toonaangevend adviseur in risicomanagement, employee benefits en verzekeringen, heeft voordat hij aan boord ging van het vliegtuig van Nieuw Zeeland naar Singapore, QlikView Personal Edition gedownload op zijn laptop. Zonder eerdere training en ervaring met QlikView was hij in staat om tijdens de vlucht een volledige omzetanalyse applicatie te ontwikkelen voor een groot aantal landen in Azië. à¢â‚¬Å“Tegen de tijd dat ik landde in Auckland had ik de eerste applicatie voor ons bedrijf ontwikkeld en kon ik dit direct terugkoppelen aan het managementà¢â‚¬, aldus Edmonds. à¢â‚¬Å“Het feit dat ik in staat was om een aanzienlijke hoeveelheid data te laden en een volledig functionele applicatie kon bouwen, heeft duidelijk gemaakt dat QlikView de oplossing is die ons bedrijf nodig heeft.à¢â‚¬

------------------------

Over QlikTech
De krachtige en toegankelijke Business Intelligence oplossing van QlikTech stelt organisaties in staat om betere en snellere beslissingen te nemen. Het product QlikView levert enterprise-class analyses en eenvoudige zoekfuncties met het zelfde gebruiksgemak als het kantoorsoftware. De in-memory associatieve zoektechnologie, waarin QlikTech een pioniersrol vervult, maakt real-time berekeningen die business professionals inzicht verschaft door middel van intuïtieve data exploratie. Anders dan met traditionele Business Intelligence biedt QlikView waarde een terugverdientijd van dagen of weken, in plaats van maanden, jaren of zelfs helemaal niet. QlikView kan worden ingezet op locatie, in de cloud, op een laptop of op een mobiel apparaat voor à©à©n enkele gebruiker tot de grootste internationale onderneming. Het hoofdkantoor van QlikTech (NASDAQ:QLIK) staat in Radnor, Pennsylvania. QlikTech heeft wereldwijd vestigingen en een netwerk van meer dan 1.100 partners die samen meer dan 16.000 klanten in ruim 100 landen wereldwijd bedienen. Ga voor meer informatie naar www.qlikview.com.

###

QlikTech en QlikView zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van QlikTech International AB. Andere hier gebruikte bedrijfsnamen, productennamen en bedrijfslogo‘˜s zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve eigenaars.

Meer informatie:
Marcommit PR
Ingeborg Schrijver
Tel. 035-5822730
E-mail: [email protected]