Zondag 7 september hebben ruim 50 gezinnen met een hartpatiëntje op uitnodiging van Stichting Heartbeat grenzeloos genoten van een perfect georganiseerde dag in Kernie´s Familiepark in Kalkar (D). Zomaar een dagje weg is geen vanzelfsprekendheid voor gezinnen met een hartpatiëntje. Dag en nacht verzorging, sondevoeding, medicijnen, het is de dagelijkse realiteit. Samengevat beheerst de zorg om het zieke kind het gezinsleven. Met name de broertjes en zusjes hebben het daardoor extra zwaar te verduren. Een dag als deze is à©à©n van de activiteiten die Stichting Heartbeat organiseert om dit patroon voor gezinnen te doorbreken en om ze in de gelegenheid te stellen weer even de batterij op te laden. Eerder dit jaar is er al een toertocht en een dag op het circuit van Zandvoort geweest. Daarnaast organiseert Stichting Heartbeat vakanties voor gezinnen met een hartpatiëntje. De voorbije zomer hebben bijvoorbeeld tien gezinnen een heerlijk vakantieweek op een camping beleefd en begin volgend jaar zal de bouw starten van de eerste HeartVilla om verder invulling aan deze doelstelling te geven.

Alle bezoekers waren het erover eens, de dag in Kernie's Familiepark is absoluut voor herhaling vatbaar. De kinderen werden bij binnenkomst direct enthousiast door Kernie ontvangen, die natuurlijk werd vereeuwigd op de foto. Nadat was genoten van de vele attracties, draaimolens, vliegtuigjes en draaiende teacups was de show van Bob de Bouwer een rustpunt op deze schitterende dag. Ook werden vele gratis bakjes friet (met extra veel mayonaise) en ijsjes gegeten. Alles zorgde ervoor dat de kinderen moe maar met een voldane glimlach op hun gezicht weer richting huiswaarts vertrokken. Een aantal gezinnen zullen zich het reuzenrad lang blijven herinneren. De directeur van Kernie's Familiepark, die zijn pretpark gratis openstelde voor deze speciale bezoekers werd samen met de voorzitter van Stichting Heartbeat geïnterviewd door een cameraploeg. Beiden waren zo enthousiast over de dag aan het vertellen dat het reuzenrad maar doordraaide.
Voorzitter Bjà¶rn Tannemaat: "Deze dag is supergeslaagd. De dag begon voor mij extra bijzonder, aangezien ik jarig was en de kinderen mij in de ochtend luidkeels toezongen. Op enig moment kwam er een jongen naar mij toe die me vertelde hoe ontzettend hij het naar zijn zin had en mij nog eens bedankte voor de uitnodiging voor deze dag. Cadeaus weggeven op uw eigen verjaardag, zo moet het dus voelen om Sinterklaas te zijn. Geweldig toch!"

Wilt u donateur worden of meer informatie over de Stichting Heartbeat, kijk dan op www.stichtingheartbeat.nl.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular