PERSBERICHT

Groei mobiel internet spectaculair

Den Haag, 2 mei 2008 – Mobiel internet zal 50 tot 100 procent groeien per jaar. Stelt KPN directeur Scheepbouwer op BNR Nieuwsradio bij presentatie van resultaten over eerste kwartaal. Mobiel internet groeit spectaculair acht jaar na veiling van UMTS licenties. Op den duur zal mobiel internet het omzetverlies op vaste telefoonlijnen compenseren.

De kostbare veiling van UMTS licenties betekende 8 jaar geleden bijna de ondergang van KPN. Scheepbouwer heeft KPN met succes door de magere jaren geloodst. Hij verwacht nu de vruchten van het succesnummer UMTS te plukken. De eveneens populaire domeinnaam UMTS.nl deelt mee in de aandacht. Internet veilinghuis Sedo organiseert de veiling van UMTS.nl van 2 tot 9 mei.

De groei van mobiel internet en e-mail brengt meerdere kaskrakers. Onlangs heeft KPN de 50.000 gebruiker van BlackBerry aangesloten. Dit toestel is een smartphone en werkt op GPRS techniek. Ook domeinnamen smartphone.nl en GPRS.nl zijn te koop. De reclamecampagne Goeiemoggel heeft sterk bijgedragen aan de groei.

EINDE PERSBERICHT

Voor informatie:

www.umts.nl

www.smartphone.nl

www.gprs.nl

Groei mobiel internet spectaculair