Uit zeker 800 basisschoolleerlingen uit Amsterdam Noord die deelnamen aan de E-fit Scholencompetitie, strijden er 80 op woensdag 16 december in de finale om de hoofdprijs: een dag met de hele klas naar Duinrell. Wethouder Chris de Wild Propitius en Rick de Kikker van Duinrell reiken de prijs uit. Op het programma van de finale staan onder meer dansen op de dansmat, skiën op de Wii en fietsen op een virtueel fietsparcours. Zorgverzekeraar Agis organiseert de competitie om kinderen meer te laten bewegen. Dit sluit aan bij het sportbeleid van Amsterdam Noord, in het bijzonder bij het programma Jump In. Dat is gericht op het terugdringen van overgewicht bij kinderen.

Afgelopen weken streden de leerlingen van acht basisscholen uit Amsterdam Noord in de
E-fit Scholencompetitie in vier bewegingsgames om de hoogste scores. De beste tien scholieren per school nemen het tegen elkaar op in de grote finale. Hierbij draait alles om kracht, coà¶rdinatievermogen, snelheid, behendigheid en uithoudingsvermogen.

E-fitness draagt bij aan het bevorderen van bewegen onder schooljeugd en het terugdringen van overgewicht. Onderzoek van TNO laat zien dat e-fitness kinderen in de leeftijd van 7 tot 13 jaar kan helpen om de Nederlandse Norm Gezond Bewegen te halen. Het innovatieve bewegingsconcept is ook zeer geschikt voor kinderen met sociaal motorische problematiek, voor revalidatie, maar ook voor mensen met fysieke beperkingen. De scholencompetitie van Agis Zorgverzekeringen wordt mede georganiseerd door Embedded Fitness.

Amsterdam samen gezond!
Amsterdam samen gezond! is een samenwerking tussen de gemeente Amsterdam en Agis Zorgverzekeringen. Centraal staan versterking van de eerstelijnszorg, kwaliteit van de zorg en preventie. Doel is goede, bereikbare en betaalbare zorg voor alle Amsterdammers. Hiervoor wordt in iedere buurt samengewerkt met bewoners, zorgverleners en welzijnsinstellingen. Bijzondere aandacht is er voor gezondheidsprogramma‘˜s voor overgewicht, vereenzaming, alcoholmisbruik, genotmiddelen, psychosociale problemen en seksuele gezondheid.

Persinformatie
De finale start woensdag 16 december om 13.00 uur in Sporthal Elzenhagen, J.H.Hisgenpad 1 1025 WK Amsterdam. Vertegenwoordigers van de media zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

13.00 Welkomstwoord en uitleg
13.15 Start Finale
14.50 Prijsuitreiking
15.00 Einde

De deelnemende basisscholen zijn: de Amstelmeerschool, O.B.S. De Poolster, De Vier Windstreken, Klim Op Varenweg, Klim Op Azaleastraat, O.B.S. De Piramide, Mgr. Bekkers Basisschool en basisschool De Kinderboom.