(Persbericht) Grote Franse camping bouwt boomhutten om in te kamperen
Parc de Fierbois in de Loire geeft inzage in spectaculair nieuw project

Fierbois, 8 juni 2011 - Vakantie vieren in boomhutten is de nieuwste trend op kampeergebied. De experimenterende vakantieganger is niet meer te paaien met een huurcaravan. Daarom heeft Parc de Fierbois speciaal voor deze zomer nieuwe boomhutten geplaatst in stevige, mooie en hoge bomen. De boomhutten in het park geven de bewoners de mogelijkheid om te ontspannen in een geheel relaxte omgeving: in de top van een boom slapen op zeven meter boven de campinggrond!

Het nieuwe zomerseizoen staat voor de deur en locatie verstrekkers halen alles uit de kast om ook de avontuurlijk ingestelde toeristen iets unieks te bieden. Uit onderzoek is al gebleken dat Frankrijk weer het populairste vakantieland is van de Nederlanders (CVO). Ook kamperen blijft populair. Wat al in opkomst was is het zogenaamde glamping. Parc de Fierbois heeft hier een mooie en originele variant op: slapen in een boomhut.
De twee nieuwe boomhutten, genaamd Sancerre en Saumur, zijn geschikt voor twee en vier personen. De boomhutten zijn als volgt uitgerust:
- De boomhut voor twee personen; is goed uitgerust, ideaal voor romantiek op hoog niveau. Ze zijn voorzien van een tweepersoonsbed en tuinmeubilair binnen een 20m2 en een 10m2 slaapkamer.
- De boomhut voor vier personen zijn geschikt voor een gezin met twee kinderen of vrienden groepen. De hutten hebben een woonoppervlak van 30m2, een tweepersoonsbed, een eenpersoonsbed en een stapelbed.
Elke ochtend wordt het traditionele Franse ontbijt geserveerd via een mandje dat omhoog moet worden gehesen.

Sinds de Green Key certificering probeert het park zoveel mogelijk duurzaam te ondernemen. Bij de bouw van de boomhutten werden de gebruikte bomen zo min mogelijk aangetast. Er werden constructies om de stammen heen gebouwd, die ervoor zorgen dat de boomhut stevig op zijn plaats blijft zitten. Het hout dat werd gebruikt om de hutten te bouwen heeft het FSC keurmerk.

Over het Fierbois park
Parc de Fierbois ligt in het hart van de Loire Vallei, in een gebied wat genomineerd is op de UNESCO Werelderfgoed lijst. Het park wordt erkend door zijn natuurlijke schoonheid en kwaliteit ook is het meer met privà©strand erg in trek bij vakantiegangers. Alles is aanwezig zodat u zich voelt als in de zevende hemel, met 100 beschermde hectare natuurgebied om u heen. Het Park van Fierbois behoort tot de befaamde "Les Castels" groep. 38 luxe campings op uitzonderlijke plaatsen in de vier hoeken van Frankrijk. Gelegen in alle Franse regio's, dichtbij zee, in de bergen en op het platteland. Kijk voor meer informatie op: www.fierbois.fr.