Het tussenjaar, ook wel Gap Year genoemd, werd begin jaren ‘˜60 in Engeland geïntroduceerd en is inmiddels een wereldwijd succes geworden; in 2010 verwacht men 2 miljoen à¢â‚¬Å“gappersà¢â‚¬. Het kan door een ieder zelf ingevuld worden; van werken tot feesten. Veelal maakt de jongere generatie gebruik van deze mogelijkheid, maar ook ouderen zien er de voordelen van in.

Een Gap Year wordt door jongeren vaak genomen tussen studies in/ of aan het eind van een studie. Steeds meer wordt het tussenjaar ingevuld met vrijwilligerswerk in het buitenland. Ervaring opdoen in het (toekomstige) werkveld en andere mensen een helpende hand bieden.

Het aantal reisorganisaties neemt toe die gericht zijn op deze ontwikkelingen en bieden de consument vele uitdagende opties aan voor dit tussenjaar. Voor iedereen die langer dan 2 weken actief wil zijn in het buitenland wordt op 23 januari 2010 een voorlichtingsdag georganiseerd. Op deze dag zullen verschillende organisaties zowel jongeren als ouderen voorzien van informatie over de vele mogelijkheden van vrijwilligerswerk in het buitenland.

Kijk voor meer informatie op www.projects-abroad.nl en schrijf je in.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular