Juni 2010 zal Benjamin de Bruijn een Guinness World Record poging doen. In de omgeving van Zuidlaren zal hij 10.000 km gaan fietsen in 26 dagen. De opbrengsten van dit evenement zullen ten goede komen van de stichting: à¢â‚¬Å“Spieren voor Spierenà¢â‚¬

Benjamin de Bruijn geboren op 4 april 1990 geboren te Dokkum was al vroeg een gepassioneerd fietser. Op jonge leeftijd(16) fietste Benjamin naar Santiago de Compostela in Spanje. 3 jaar later fietste Benjamin solo naar de Zwitserse Alpen. Hier ontstond zijn droom om op jonge leeftijd een uitzonderlijke prestatie neer te zetten. Zijn droom werd zijn doel; 10.000 km in 26 dagen!

10.000 km fietsen in 26 dagen zou een Guinness World Record betekenen en daarmee zal hij het huidige record, wat op de naam van Joop van Beek staat, verbreken. Joop van Beek fietste deze immense afstand in 26 dagen, 9 uur en 35 minuten.

Net als Joop van Beek zal Benjamin de Bruijn zijn gewenste record gaan fietsen voor de stichting: à¢â‚¬Å“Spieren voor Spierenà¢â‚¬ Spieren voor Spieren is een stichting die zich inzet voor kinderen met een spierziekte en onderzoeken naar spierziekten financiert. Onder het motto à¢â‚¬Å“Gezonde spieren zetten zich in voor de zieke spierenà¢â‚¬ zetten sporters zich in voor deze kinderen.

Wij als organisatie verwachten een groot draagvlak onder de bevolking, vrijwilligers, sponsoren en stakeholders.

Naast de recordpoging zal er gedurende 26 dagen een centraal punt in gebruik genomen worden om veel activiteiten te organiseren waarvan de opbrengsten ook ten goede zullen komen aan de stichting Spieren voor Spieren.

Een rondje à¢â‚¬Å“Benjaminà¢â‚¬ zal ongeveer 35 km zijn en de route loopt door het natuurgebied de Drentsche Aa. Deze route zal per dag gemiddeld 11 keer gefietst moeten worden wil Benjamin zijn recordpoging behalen. Dat komt neer op 385 km per dag en natuurlijk een fysieke topprestatie.

Om al deze activiteiten en de recordpoging te bekostigen is de organisatie van Benjamins Spieren voor Spieren volledig afhankelijk van sponsoren, vrijwilligers en donateurs. Hoewel we op dit gebied nog veel hulp en steun hopen te ontvangen zijn er essentiële sponsoren voor de fiets/onderhoud gevonden die Benjamin tijdens en voorafgaand aan de recordpoging zullen bijstaan. Zo zal Jan Terpstra Tweewielerspecialist gedeeltelijk zijn fiets financieren en onderhouden voorafgaand aan de recordpoging en tijdens de recordpoging zal de locale fietsenzaak; Bike Totaal 4 Hout 2 Wielers het onderhoud voor hun rekening nemen en een reservefiets aanbieden.

Desondanks is het financiële plaatje nog niet rond voor alle activiteiten en zijn wij met name opzoek naar sponsoren die willen bijdragen aan dit fantastische evenement. Daarnaast is er een gezellig/actief team van vrijwilligers nodig die diverse taken kunnen vervullen tijdens het evenement.
Heeft u interesse gekregen dan verwijzen wij u door naar onze website.

Deze activiteiten & evenementen zullen bestaan uit diverse fietsactiviteiten zoals: een spinningmarathon, fietsclinics en de route à¢â‚¬Å“meefietsenà¢â‚¬ Daarnaast zal ook het WK voetbal en talloze andere activiteiten in het programma worden opgenomen.

Kortom de inwoners van Zuidlaren en omgeving zullen in de maand Juni niet thuisblijven of op vakantie gaan, maar massaal langs de lijnen staan om Benjamin de Bruijn te steunen bij zijn Guinness World Recordpoging en allerlei leuke, sportieve en gezellige activiteiten bij te wonen.

Voor nadere informatie:

Contactpersoon: Stefan Jager
Telefoon: (+31) (0) 6 14 32 78 44
Mailadres: [email protected]
Website: www.benjamindebruijn.nl