(Persbericht) Hamburg, 12. januari 2011 * Het Hamburgse online vertaalbureau Tolingo GmbH heeft versterking aan boord gehaald: sinds januari staat naast Hanno von der Decken, de oprichter van het bedrijf, de 36-jarige Gunnar Piening aan het roer van de "talenloodsman van de Duitse noordkust". De uitbreiding van de bedrijfsleiding heeft een goede reden: Tolingo wil in de komende jaren sterk groeien en nieuwe buitenlandse markten aanboren. Hanno von der Decken: "Gunnar heeft veel ervaring in het internationaliseren van jonge internetbedrijven."

De in het Noord-Duitse Bremervà¶rde geboren Gunnar Piening was na zijn studie aan de Humboldt-universiteit in Berlijn en de universiteit in het Zweedse Uppsala eerst bestuurslid bij het bedrijf Ciao AG in Mà¼nchen. Tussen 1999 en 2006 heeft Piening het prijsvergelijkingsportaal en marktonderzoeksbedrijf succesvol op de Europese, Amerikaanse, Aziatische en Australische markt geà¢Ë†Å¡àƒËœntroduceerd. Vanaf 2007 was Piening CEO van Entertainment Shopping AG, eigenaar van de veilingportaal Swoopo. Onder zijn leiding kon Swoopo zich vestigen als mondiale voortrekker voor een nieuw soort beleveniswinkelen op het internet. Als laatste was Piening werkzaam als adviseur voor verscheidene Europese internetbedrijven.

"De eerste stappen van onze internationalisering zal bestaan uit het opbouwen van salesteams in Groot-Brittanni, Frankrijk en de Verenigde Staten", licht Gunnar Piening de volgende mijlpalen van Tolingo toe. Het succesvolle vertaalbureau op het internet uit Hamburg-Ottensen heeft haar website reeds gepubliceerd in de talen Engels, Frans, Italiaans, Pools en Nederlands. Hanno von der Decken: "Ons strategische doel is binnen drie jaar tot de mondiale top vijf van vertaalbureaus te behoren."

Perscontact: Rebekka Mà¼ller; tolingo GmbH, Planckstr. 13, 22765 Hamburg, Duitsland, tel. +49 40 413 583 302, e-mail: [email protected], web: http://www.tolingo.nl, http://www.tolingo.de, http://www.tolingo.com

Het online vertaalbureau Tolingo is in 2008 opgericht. Het bedrijf heeft 35 medewerkers in Hamburg en wereldwijd meer dan 6.000 gecertificeerde vertalers. Klanten, die uiteenlopen van eenmanszaken tot beursgenoteerde bedrijven, hebben wereldwijd via www.tolingo.de 24 uur per dag rechtstreeks toegang tot professionele vakvertalingen. U kunt bij Tolingo kiezen uit 220 verschillende talencombinaties en 26 belangrijke vakrichtingen. De taalexperts leveren kwalitatief hoogstaande vertalingen - van websites, productbeschrijvingen, handleidingen en jaarverslagen tot aan juridische documenten.