(EMEA Persberichten) Een overnachting in een standaard tweepersoonskamer kost 106 euro in augustus en daarmee twee procent minder dan de vorige maand. In Griekenland zijn de accommodatiekosten tien procent lager dan vorig jaar. In de reismaand augustus heeft het Portugese eiland Madeira met 98 euro de goedkoopste overnachtingsprijs van de Europese vakantie eilanden, gevolgd door het Canarische eiland Gran Canaria met 99 euro. In Nederlandse steden zijn sterke prijsdalingen zichtbaar. Dit blijkt uit de huidige analyse van de trivago Hotelprijs Index (tHPI) die hotelprijsvergelijker www.trivago.nl maandelijks publiceert.

Dà¼sseldorf, 10 augustus 2010. De hotelprijzen in grote Europese steden dalen in augustus met een verdere twee procent naar 106 euro ten opzichte van vorige maand (108 euro). Topsteden als Parijs (128 euro), Milaan (101 euro) en Brussel (84 euro) hebben recentelijk de laagste prijs van het jaar bereikt. Het Schotse Edinburgh (214 euro) echter ziet door de vele festivals in augustus een prijsstijging van bijna 50 procent ten opzichte van vorige maand. Van de vakantiebestemmingen behoren de Canarische Eilanden tot de goedkoopste in Europa. Het duurste eiland in Europa in augustus is Mykonos (243 euro). Goedkoop verblijven reizigers op het Nederlandse vasteland. In Rotterdam kost een overnachting 86 euro, in Valkenburg aan de Geul 88 euro en 89 euro in Utrecht.

Veel topsteden laagste prijzen van het jaar
Topsteden als Parijs (128 euro), Madrid (79 euro) en Milaan (101 euro) hebben hun laagste prijzen van het jaar behaald. Steden populair voor een zomertrip, zoals Sevilla en Granada, hebben met 70 en 65 euro het laagste prijsniveau van dit jaar. Het door de crisis geteisterde Griekenland heeft dalende accommodatiekosten in vergelijking met vorig jaar. Een tweepersoonskamer in het hoogseizoen kost met 119 euro gemiddeld 10 procent minder dan augustus 2009. In de hoofdstad Athene kost een tweepersoonskamer met 95 euro tien procent minder, op Rhodos (114 euro) is een overnachting zelfs 23 procent goedkoper dan vorig jaar. Goedkoper dan vorig jaar augustus zijn ook de steden Boedapest (72 euro), Boekarest (70 euro) en Kopenhagen (143 euro). Een uitzondering hierop zijn Barcelona (126 euro, plus 18 procent), Londen (164 euro, plus 11 procent) en Amsterdam (139 euro, plus 12 procent) waar de nachten veel duurder zijn dan vorig jaar.

Canarische Eilanden goedkoopste van Europa
De momenteel populaire vakantiebestemmingen, zoals de Canarische Eilanden, zijn dit hoogseizoen aantrekkelijk geprijsd. Op Gran Canaria kost een overnachting in een standaard tweepersoonskamer 99 euro, op Lanzarote 100 euro en op Tenerife wordt 103 euro berekend. Op Kreta kost een overnachting een gemiddelde van 126 euro en 131 euro op Rhodos. Op Mallorca (135 euro) moeten reizigers iets dieper in de buidel tasten en met 243 euro is het Griekse eiland Mykonos, het duurste Europese vakantie eiland in augustus.

Hotelovernachtingen in Nederland aantrekkelijk
Het Nederlandse hotelwezen berekent in augustus voor een overnachting gemiddeld 111 euro, en ligt daarmee vijf procent boven het Europese gemiddelde. In veel Nederlandse bestemmingen zijn sterke prijsdalingen zichtbaar, zoals Rotterdam (86 euro, min 36 procent) en Valkenburg aan de Geul (88 euro, min 32 procent) en Maastricht (102 euro, min 20 procent). Amsterdam is met een overnachtingsprijs van 139 euro (min 6 procent) in augustus de duurste Nederlandse stad, gevolgd door Scheveningen (130 euro, min 7 procent) en Noordwijk (127 euro, plus 11 procent).

Een overzicht van de gemiddelde overnachtingsprijzen in Europa alsook verdere gegevens zijn te vinden onder:
www.trivago.nl/hotelprijzen

Over trivago
Voor de huidige analyse van vakantiebestemmingen werden de op trivago meest gezochte regio‘˜s en eilanden in de maanden juli en augustus gekozen.

Met www.trivago.nl vinden reizigers het ideale hotel voor het goedkoopste tarief. De online service vergelijkt de hoteltarieven van meer dan 53 boekingsplatforms voor 400.000 hotels wereldwijd. Daarnaast heeft trivago 10 miljoen hotelbeoordelingen op de website en laat het voor elk hotel de gebruikersbeoordelingen op bekende portalen zien. trivago vergelijkt niet de prijzen van online reisbureaus, maar de kamerprijzen. De gebruiker ziet of bij de prijs het ontbijt inbegrepen is, een reservering geannuleerd kan worden, en of een creditcard voor de reservering nodig is. trivago is de enige vrije metasearch: bij het zoeken kan zowel een vakantieregio, een stadsnaam of hotelnaam ingevoerd worden. trivago, met het hoofdkantoor in Dà¼sseldorf, werd in 2005 opgericht en heeft ondertussen 21 internationale websites.

Vrij voor publicatie bij vermelding van de bron www.trivago.nl