AMSTERDAM, januari 2009 - Vervoerbedrijf GVB en organisatieadviseur Dà©hora Consultancy Group ondertekenden een samenwerkingsovereenkomst om de medewerkers van GVB meer invloed te geven op hun werktijden.

Trambestuurders en conducteurs van twee tramlijnen kunnen op vrijwillige basis meedoen aan het experiment. De deelnemers kunnen voorkeuren aangeven voor de diensten die zij in een week wensen te werken. Als zij zien dat verschillende mensen dezelfde dienst hebben aangevraagd, kunnen zij zelf een andere dienst kiezen, de trams moeten natuurlijk wel rijden.

Het uiteindelijke rooster zal gebaseerd zijn op de wensen van de medewerkers.

GVB wil op experimentele basiservaring opdoen met moderne roostervormen, om te bepalen welke roostermethodiek het beste bij de organisatie past.

à¢â‚¬à…“De maatschappij individualiseert, zegt Ben Jansen, algemeen directeur van Dà©hora Consultancy Group. à¢â‚¬à…“Zelfroosteren geeft medewerkers de mogelijkheid om de grenzen tussen werk en privà© zelf vorm te geven. Dà©hora Consultancy Group begeleidt GVB bij de proef en levert de gebruikte communicatiesoftware Time Care.

Het experiment start voor de medewerkers in februari. De eerste door de medewerkers gemaakte roosters zullen enkele maanden daarna worden ingevoerd. De proef zal negen maanden duren.

Over GVB:
GVB verzorgt het openbaar vervoer in Amsterdam. Dagelijks maken gemiddeld achthonderdduizend reizigers gebruik van metro, tram, bus of veerpont. Het kwaliteitsstreven van de vierduizend medewerkers van GVB is gericht op veilig, stipt, schoon en klantvriendelijk openbaar vervoer. GVB voert het openbaar vervoer in Amsterdam uit in opdracht van de Stadsregio Amsterdam.

Over Dà©hora Consultancy Group:
Dà©hora Consultancy Group is een internationaal opererend organisatieadviesbureau op het gebied van personele planningsvraagstukken. Met honderd medewerkers ondersteunen en begeleiden zij al ruim twintig jaar organisaties in alle sectoren bij de inzet van arbeid. Dà©hora doet onderzoek, geeft advies en detacheert deskundige planners. Daarnaast verzorgt Dà©hora trainingen en kunt u bij hen terecht voor de levering of ontwikkeling van planningssoftware.