(Persbericht) Haagsche Kunst- en Antiek Tweedaagse op 27 en 28 augustus 2011

Zaterdag 27 en zondag 28 augustus 2011 is in Den Haag de 18e editie van de Haagsche Kunst- en Antiekdagen. Op het prachtige Lange Voorhout kunnen liefhebbers van de schone kunsten en iedereen die geïnteresseerd is in antiquiteiten, oude boeken, oude prenten, kunst en cultuur hun hart ophalen en kijken of er iets van hun gading bij is. Zowel op zaterdag als op zondag kan men tussen 10 en 17 uur kijken en kopen bij stands van de Keramiek- en Beeldhouwmarkt en bij de exclusieve Antiek-, Curiosa- en Boekenmarkt op de korte poot van het Lange Voorhout ( tegenover de Amerikaanse Ambassade ). Een opvallende exposant is o.a. verzamelaar Anton Siedsma uit Hoofddorp die een speciale stand heeft ingericht, waar alle nostalgische Verkadealbums van Jac.P.Thijsse en vele andere Plaatjesalbums kunnen worden bewonderd, gekocht, verkocht en getaxeerd. Iedereen wordt aangeraden verzamelwaar mee naar deze stand te nemen om de waarde er van te vernemen of het materiaal te verkopen. Zijn collectie oude schoolplaten van Isings, Koekkoek en Jetses doen een ieder terugdenken aan die goede oude schooltijd.

Diverse kunstuitingen, exposities en tentoonstellingen

Er is een Keramiek en Beeldhouwmarkt met tientallen standhouders, die hun nieuwste collecties aan het publiek gaan tonen. Voor elke beurs is er wel wat te vinden. De kunstenaars zijn geselecteerd op basis van professionaliteit, kwaliteit, diversiteit voor de markt, presentatie en originaliteit. Tevens is er een bijzondere wedstrijd met het thema ´Stapelen‘˜ Ook kan men kuieren langs de beelden van Den Haag Sculptuur op het Lange Voorhout. Het is zeker de moeite waard om een bezoek aan te brengen aan de Denneweg en het Noordeinde. Diverse galeries en bedrijven hebben speciale activiteiten, workshops, lezingen en presentaties gedurende dit weekend. Een stadsrondrit met een historische Haagsche tram mag u niet missen. Natuurlijk komt u ook voor een hapje en een drankje bij de betere horecagelegenheden van de stad en kunt u genieten van de heerlijke wijnen van 1900 tijdens de Wijn & Woord voordrachten. De Haagsche Kunst- en Antiek Tweedaagse is met zijn 40.000 bezoekers à©à©n van de meest karakteristieke evenementen in Koninklijk Den Haag en mag u dit jaar niet missen. Kom dus koninklijk genieten op de meest sfeervolle locaties in Den Haag, want de Lange Voorhout, de Denneweg en het Noordeinde zullen op 27 en 28 aug. Kunstzinniger, Koninklijker en Haagser zijn dan ooit tevoren.

Za 27 en zo 28 aug 2011 DEN HAAG 18e HAAGSCHE KUNST- en ANTIEKDAGEN Lange Voorhout 10-17 uur. Info: Marktland Evenementen, Paula Post, Tel. 0174-225501 Email [email protected] Site www.hkad.nl