Halloween steeds populairder in NederlandAfgelopen zaterdag werd ook in Nederland Halloween gevierd. In een groeiend aantal gemeenten worden optochten en feesten georganiseerd ter ere van het van oorsprong Keltische ritueel. Veel kostuumwinkels deden de afgelopen weken dan ook goede zaken.

Wie op internet zoekt naar feestkleding komt een keur aan websites tegen met de mooiste kostuums. Stefan Aerts van Feestkleding-Sawear.nl staat niet te kijken van de stijgende populariteit voor Halloween; “Horror films doen het bijvoorbeeld altijd goed en themafeesten zijn de laatste jaren flink in opkomst. Dat bij elkaar opgeteld is het logisch dat Halloween populairder wordt”. Feestkleding-SAWear.nl zag het aantal bezoekers en de omzet op haar webshop in aanloop naar Halloween flink stijgen. “Nederlanders houden van een feestje en zijn op zoek naar iets bijzonders waarmee ze de show kunnen stelen. Daarvoor is men best bereid enkele tientjes uit te geven”.

De feestkleding branche maakt zich nu op voor een andere feestelijke traditie, namelijk Carnaval. Binnenkort is het de 11de van de 11de, het startsein voor de carnavalsperiode.

Over Halloween
Halloween is van oorsprong een Keltisch feest waarbij vroeger de overleden van het afgelopen jaar herdacht werden. Zoals in Nederland Allerheiligen op 1 november wordt gevierd. In Amerika en Groot-Brittannië gaan kinderen met pompoenen en lichtjes langs de deuren voor “a trick or treat”.

Over SA Wear
SA Wear is een leverancier van bedrijfskleding en feestkleding en heeft de afgelopen jaren een grote groei gemaakt met haar gespecialiseerde webshops. Op de website www.feestkleding-sawear.nl is een brede collectie aan feestkleding beschikbaar.

Website: http://www.feestkleding-sawear.nl, , , , ,

Comments are closed.
%d bloggers liken dit: