Hanja Maij Weggen geeft één euro aan goed doel

Eerste  goede doel voor en door de horeca start met sympathieke actie

 Maastricht, 27 september 2007 – Hanja Maij Weggen, Commissaris van de Koningin in Brabant, heeft gisteren de eerste euro gedoneerd aan de nieuwe We Care Foundation.  Tijdens de opening van het nieuwe Golden Tulip Jagershorst in Leende overhandigde zij op ludieke wijze de euro aan de stichting. De ‘€ 1’  is een campagne voor en door de Nederlandse horeca. We Care Foundation functioneert hierbij als medium.

Maij Weggen was enthousiast over het initiatief van de We Care Foundation en de samenwerking met de Jagershorst. Tijdens haar speech zei ze: ‘het is een goede gewoonte van ondernemers uit het Zuiden om tijdens een opening ook te denken aan de mensen die er wat minder goed voor staan. Ik doneer graag de eerste euro aan deze nieuwe stichting’.

 We Care Foundation is een initiatief van HotelloTop, een netwerkplatform van afgestudeerden van Hoge Hotelscholen. De  stichting wordt inmiddels ondersteund door prominente horecaondernemers als Herman den Blijker en Joop Braakhekke, evenals Koninklijk Horeca Nederland . De We Care Foundation zet zich in voor goede doelen die een link hebben met gastvrijheid in de breedste zin van het woord.

 Nederlandse hotel- en restaurantbedrijven kunnen zich aansluiten bij deze jaarlijkse najaarsactie die loopt tot eind december. De aangesloten bedrijven faciliteren de actie, trainen de medewerkers en zullen in de toekomst onder de paraplu van de stichting nog voor veel initiatieven gaan zorgen.

 Hotels en restaurants zetten een klein kaartje op tafel of de kamer met een korte tekst van Herman den Blijker. De gast leest hierop dat deelname niet verplicht maar uiteraard wel gewenst is. Indien de gast geen bezwaar heeft, dan wordt er een euro bijgeschreven op de factuur die door de horecaondernemer aan de We Care Foundation wordt overgemaakt. De opbrengsten uit deze actie komen terecht bij diverse goede doelen die zich inzetten voor meer gastvrijheid) waarbij geldstromen en bestemming jaarlijks op de website van de stichting zijn te volgen. Op www.wecarefoundation.eu is meer informatie te vinden over de stichting en de bestemming van de gelden.