Met Hansacube ontwikkelde NOA Design voor Hansa een nieuwe thermostaatserie voor bad en douche die onmiskenbaar verwijst naar architectuur en design. Met zijn ingetogen, rechthoekige vorm geeft Hansacube badkamers een zuivere flair. Met de nieuwe Hansaflow-watervaluitloop plaatst de badmengkraan de verschijningsvorm van het water in het middelpunt van de belangstelling. Hansacube vormt een uitstekende combinatie met de nieuwe mengkranenserie Hansastela.

In de gesloten rechthoekige vorm van Hansacube zijn de bedieningshendel en de baduitloop onopvallend geïntegreerd, zoals in een Zwitsers zakmes. De verticale bedieningshendel voor het openen en sluiten van de kraan vormt de rechterrand van de thermostaat. Met een draaibeweging van max. 90 graden naar voren wordt de kraan geopend. Bij de badmengkraan past ook de uitdraaibare watervaluitloop perfect in de rechthoek. Deze bevindt zich aan de onderrand van de thermostaat en wordt bij gebruik naar voren uitgeklapt. De Hansaflow-uitloop zorgt voor een kenmerkend straalbeeld: geometrisch en toch vrij vloeiend als een moderne waterbron. De badmengkraan is voorzien van een drukknopomstelling, die zich als kleine verchroomde knop linksboven op de thermostaat bevindt. De ronde thermostaatgreep zit zowel bij de bad- als bij de douchekraan aan de voorkant en geeft op een rond afleesvenster de ingestelde temperatuur aan. De bediening en het afleesvenster aan de voorkant bieden het voordeel van een logische, heldere instelling voor gemak in zowel de privé-badkamer als de hotelbadkamer.

Veiligheid en hygiëne

Bij alle elegantie is ook aan veiligheid en hygiëne gedacht: een onbedoeld hete straal wordt voorkomen door de vooraf ingestelde temperatuurbegrenzer die bij een watertemperatuur van 38 graden Celsius blokkeert. Om deze blokkering uit te schakelen, moet men bewust een kleine knop op de thermostaatgreep indrukken. Niet alleen het water, ook het kraanoppervlak kan hoge temperaturen bereiken. Om dit te vermijden, is Hansacube door een geïntegreerde kunststof ommanteling veilig geïsoleerd. Voor thermische desinfectie, zoals bijvoorbeeld voorgeschreven in openbare sanitaire ruimten, biedt Hansacube een legionella-spoelset.

Assortiment

Tot het Hansacube-assortiment behoren twee uitvoeringen van de douchethermostaat: met normale afvoer naar onder of met afvoer naar boven voor rechtstreekse aansluiting van het Hansajet-douchesysteem. De badthermostaat met watervaluitloop en drukknopomstelling completeert het productprogramma.

www.hansa.com

Foto’s op hoge resolutie kunnen worden gedownload van:

www.presstige.nl/perskamer//hansa/fotos/Hansacube-badthermostaat.jpg

www.presstige.nl/perskamer//hansa/fotos/Hansacube.jpg

www.presstige.nl/perskamer//hansa/fotos/Hansastela.jpg

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Nadere informatie omtrent het bovenstaand wordt u graag verstrekt door Piet Pirovano van Hansa Nederland (033 246 34 63) of Gerda de Graaf van Presstige Public Relations (033 245 00 70).

Nijkerk, 31 maart 2008

Hansa Nederland BV
Gildenstraat 37, 3861 RG Nijkerk
Postbus 25, 3860 AA Nijkerk
T 033 246 34 63

F 033 246 34 31

E [email protected]

W www.hansa.com