Hansastela is de nieuwe designkranenserie van HANSA; het resultaat van de beproefde samenwerking met vormgevers Bruno Sacco en Reinhard Zetsche (Octopus Design). Het design van Hansastela is  groots, de prijsstelling is bescheiden. Met deze nieuwe serie spreekt de kranenfabrikant een brede doelgroep aan, met kranen die niet zozeer het product maar het water zelf centraal zetten.

 

Met Hansastela hebben de vormgevers Bruno Sacco en Reinhard Zetsche (Octopus Design) een compleet assortiment badkamerkranen ontworpen, waarin het concept ‘de beleving van water’ doorklinkt. Het strakke, architectonische maar toch harmonische design zet water centraal. De speciaal ontwikkelde straalvormer in de Hansaflow-uitloop vormt van het uitstro-mende water een brede, zachte golf die natuurlijk overkomt.

Vorm en functie
Hansastela is een geslaagde combinatie van functionaliteit en vorm.

Bedieningsgemak, geavanceerde techniek en een consequente vormgeving zijn de ken-merken. De onorthodoxe bedieningshendel trekt de aandacht, zowel qua design als qua technische uitvoering. Deze regelt de watertoevoer en –temperatuur. Het stuurpatroon is voorzien van keramische schijven en geconstrueerd volgens het principe van de joystick voor een eenvoudige en nauwkeurige bediening. Het cilindervormige kraanhuis zorgt voor een spannend contrast met de hoekige wateruitloop.

 
Praktische details
Het enigszins naar voren hellende kraanhuis verleent Hansastela niet alleen een dynamische uitstraling. Het zorgt ook voor een grotere afstand tussen kraan en wand, waardoor ook in kleinere ruimtes een comfortabele bediening van het afvoergarnituur mogelijk is. De trekstang voor bediening is ergonomisch gevormd, zodat deze ondanks de geringe diepte goed hanteerbaar is. Een ander praktisch en nieuw aspect bij de badmengkranen is de in de doucheslang geïntegreerde omstelling. Door eenvoudig aan de slang te trekken wordt omgeschakeld van bad- naar douchefunctie.

Met de sobere en slanke vormgeving met een combinatie van rond en hoekig en door de joystick bedieningshendel met de hightech-uitstraling, past Hansastela bij uitstek in de moderne designbadkamer. De kraan geeft de badkamer een individuele flair.

Assortiment
Het Hansastela-assortiment omvat wastafel- en wandmengkranen, opbouwmengkranen voor douche en bad, een baduitloop en een hoofddouche, evenals een eengreepsinbouwmengkraan.

Hansastela is leverbaar via de sanitairspeciaalzaak, vanaf 229,50 euro.

www.hansa.com

 

Foto’s in hoge resolutie zijn te downloaden op:

http://www.presstige.nl/perskamer/hansa/fotos/Hansastela_bad.jpg

http://www.presstige.nl/perskamer/hansa/fotos/Hansastela_kraan.jpg

http://www.presstige.nl/perskamer/hansa/fotos/Hansastela_front.jpg

http://www.presstige.nl/perskamer/hansa/fotos/Hansastela%20wastafel.jpg

http://www.presstige.nl/perskamer/hansa/fotos/Hansastela_zijaanzicht.jpg