(Persbericht) PERSBERICHT
30 maart 2011

Hasselblad Masters Award Fotograaf in de galerie van DigitalArtwork.nl
Lars van de Goor is zijn hele leven muzikant geweest en tot 2007 kon hij zich geen ander leven voorstellen. Nu, bijna vier jaar later, is hij full-time fotograaf en behoort hij tot de tien finalisten van de Hasselblad Masters Awards in de categorie Natuur en Landschap.

De in Leimuiden geboren fotograaf, woonachtig in Diemen, is vaak te vinden in het Amsterdamse bos. "Dit bos heeft een bepaalde energie, iets magisch. Ik kom hier aan vanuit de drukte van de file en wordt meteen overvallen door een weldadig gevoel van rust" aldus Lars. Deze rust en magie is dan ook terug te vinden in de dromerige sfeer van zijn foto's. Gezien door zijn lens toont de natuur haar magie voluit. In veelkleurige tonen, eindeloze bomenrijen, feeërieke winterse en brons-gouden bospaden. De kijker verliest zich gemakkelijk minutenlang in deze eyecatchers, die een passievolle ode aan de natuur zijn.

Van de Goor maakt ritmische beelden van eindeloos lijkende bospaden, reflecties in het water en neerdalende zonnestralen. Zelf had hij nooit gedacht dat de natuur in Nederland zo'n inspiratie voor hem zou worden. Als fotograaf probeert hij de magie, die besloten ligt in de natuur, te vertalen voor de kijker.

In 2007 kocht hij zijn eerste professionele camera en enkele maanden daarna plaatste hij enkele foto's op het Internet. Nu is hij à©à©n van de finalisten van de Hasselblad Masters Awards, à©à©n van de meest prestigieuze prijzen in het vak.

Het werk van Lars van de Goor is nu te zien en te koop in de online galerie van DigitalArtwork.nl. Digital Artwork, een initiatief van grafisch vormgever Sjoerd Smit uit Wormer, verkoopt werken van grafisch vormgevers, digitaal kunstenaars, fotografen en andere professionele creatieven. Deze werken worden gezeefdrukt op een plaat Aluminium. Lars van de Goor is à©à©n van de 10 kunstenaars die samenwerkt met deze internetgalerie.

-----------------------------------------------------------------

Voor de redactie, niet voor publicatie:
Extra beeldwerk is aan te vragen via [email protected]

Digital Artwork
Contactpersoon: Sjoerd Smit
Veerdijk 43X
1531 MS Wormer
06-33713537
www.digitalartwork.nl
[email protected]