(Persbericht) Rotterdam, 26 april 2011 - Op 18 april 2011 heeft het Havenziekenhuis Rotterdam zich formeel aangesloten bij Het Oogzorgnetwerk. Het Havenziekenhuis is de 12e partner in dit landelijke netwerk van oogzorgactiviteiten.

De toetreding is een logische stap in de reeds lang bestaande samenwerking tussen Het Oogziekenhuis Rotterdam en het Havenziekenhuis. Patiënten van het Havenziekenhuis kunnen rekenen op kwalitatief hoogstaande oogheelkundige zorg in het centrum van Rotterdam en de Krimpenerwaard. Een investering in de toekomst.

Het Oogzorgnetwerk is een samenwerkingsverband van hulpverleners binnen de oogzorg dat zich steeds verder in Nederland uitbreidt. De vakgroepen Oogheelkunde van o.a. het Sint Franciscus Gasthuis (Rotterdam), Slingeland Ziekenhuis (Doetinchem) en de Reinier de Graaf groep (Delft) zijn reeds partner. Het Oogzorgnetwerk is een initiatief van Het Oogziekenhuis Rotterdam gericht op de verbetering van de kwaliteit van de oogheelkundige zorg in Nederland.

Directeur Johan Dorresteijn van het Havenziekenhuis is blij met de samenwerking van het contract
´het stimuleert ons innovatief te blijven handelen en om de zorg voor onze patiënten verder te verbeteren.‘˜ Het Oogziekenhuis Rotterdam reageert als initiatiefnemer van Het Oogzorgnetwerk ook verheugd. ´Wij werken al lange tijd samen met het Havenziekenhuis, De oogartsen en de ondersteunende medewerkers van Het Oogziekenhuis leveren er de oogheelkundige zorg. Met de toetreding tot Het Oogzorgnetwerk is het samenwerkingspakket compleet‘˜, aldus Kees Sol van Het Oogziekenhuis Rotterdam.

Anneke Kooij, verantwoordelijk leidinggevende van de afdeling Oogheelkunde van het Havenziekenhuis kreeg gisteravond als eerste de Oogzorgnetwerk spreekbeurtbox overhandigd. Deze box is ontwikkeld in Het Oogziekenhuis Rotterdam en wordt aan alle Oogzorgnetwerkpartners beschikbaar gesteld. Zo worden (jonge) patiënten in het hele land gefaciliteerd bij de voorbereidingen van een goede spreekbeurt over hun oogheelkundige afwijking. Een mooie manier om de voorlichtingsfunctie invulling te geven.
_________________________________________________________________

Het Oogzorgnetwerk
Het Oogzorgnetwerk focust op het voortdurend verbeteren van de kwaliteit van de oogheelkundige zorgverlening en bestaat uit partners in de keten van oogzorgactiviteiten. De patiënt staat centraal. Dit wordt gerealiseerd door transmurale en multidisciplinaire samenwerking, kennisdeling, waaronder afstemming van protocollen en optimalisering van voorlichting. Het Oogzorgnetwerk is initiatiefnemer van de OOGbus, winnaar innovatieprijs 2009 Oogfonds.

Havenziekenhuis Rotterdam
Het Havenziekenhuis en Instituut voor Tropische Ziekten B.V. is een thuishaven voor wereldburgers, Rotterdammers, zeelieden en binnenschippers. Het is een klein en toegankelijk algemeen ziekenhuis. Het Havenziekenhuis biedt goede medische zorg met persoonlijke aandacht in een gastvrije omgeving. Patiënten kunnen er snel terecht voor onderzoek en behandeling bij hun vertrouwde medisch specialist.

Al sinds de oprichting in 1927 is het Havenziekenhuis marktleider op het gebied van Tropengeneeskunde en Reizigersziekten. Een andere bijzondere specialisatie van het Havenziekenhuis is de Ouderengeneeskunde; de specifieke zorg voor de ouder wordende mens door diverse disciplines.
Het Havenziekenhuis is een zelfstandige dochter van het Erasmus MC en heeft daardoor een directe lijn met de medisch specialisten van dit universitair medisch centrum.

Voor meer informatie over dit persbericht en/of interviews kunt u contact opnemen met Maaike van Zuilen. Mail of bel Maaike van Zuilen: [email protected] / 06 456 32 117