Holland Engineering Consultants biedt nu ook voor Industrial Designers de ultieme oplossing: solidThinking.

SolidThinking is dਠindustrieel ontwerp- en vormgevingsoftware, waarmee ontwerpers nieuwe ideeën snel en kosteneffectief kunnen creëren, onderzoeken en evalueren, zonder de beperkingen van de traditionele 3D CAD software. SolidThinking staat bekend als een van de meest gebruikers georiënteerde software voor industrieel ontwerpers à¨n de eerste oplossing van dit kaliber wat zowel op Windows als Mac kan draaien. Bovendien kan solidThinking data met ieder 3D CAD systeem uitwisselen, wat de samenwerking tussen ontwerper en engineer ten goede komt en de productontwikkelingstijd verkort.

à¢â‚¬Å“Onze visie is bedrijven ondersteunen tijdens het productontwikkelingsproces door hen de juiste gereedschappen te bieden, zodat zij een beter ontwerp kunnen maken in kortere tijd tegen lagere kosten,à¢â‚¬ aldus Daan Hulst, General Sales Manager bij HEC. à¢â‚¬Å“Door onze CAD, CAM, CAE en PLM ervaring, gecombineerd met solidThinking als partner kunnen wij ontwerpers en engineers helpen de concurrentie voor te blijven door producten te ontwikkelen in kortere tijd en met grotere zekerheid over de prestaties. solidThinking is daarbij de perfecte aanvulling op onze productportfolio. Door de gebruiksvriendelijke functies, flexibiliteit en zeer hoogstaande visualisaties van de ontwerpen, biedt deze software ontwerpers heel veel mogelijkheden.à¢â‚¬

Waarom solidThinking
Door de globalisering is de ontwerpbranche steeds competitiever geworden waardoor het steeds moeilijker is voor ontwerpers om zich te differentiëren. Een goed functionerend ontwerp is tegenwoordig geen garantie meer voor succes. De vorm, kleur, grootte, materiaal etc. moeten allemaal in overeenstemming zijn met wat de uiteindelijke gebruikers voor ogen hebben.

SolidThinking geeft ontwerpers de mogelijkheid om tijdens het ontwerpproces constant van idee te veranderen. Door middel van de ConstructionTreeTM kan men eenvoudig real-time modelaanpassingen doorvoeren. Zo kan men heel snel nieuwe concepten ontwikkelen, zonder helemaal opnieuw te hoeven beginnen.

In de Inspired module van solidThinking is het zelfs mogelijk vormen te creëren op een natuurlijke manier. De zogenaamde à¢â‚¬Å“Morphogenesisà¢â‚¬ techniek van de Inspired module zorgt ervoor dat er van een globaal ontwerp een natuurlijke vorm overblijft in een skeletachtige structuur. De ontwerper kan deze vorm verder uitwerken in solidThinking.

Samengevat is solidThinking dà© ontwerptool voor het verhogen van de creativiteit, de productiviteit en de kwaliteit van producten. De solidThinking software is bovendien niet duur in aanschaf. solidThinking wil op deze wijze de toegang tot deze unieke software ook toegankelijk houden voor de industrieel ontwerper die als zelfstandig ondernemer werkzaam is.

à¢â‚¬Å“Wij ervaren dat resellers zich steeds meer bewust worden van de meerwaarde van het kunnen aanbieden van 3D ontwerpsoftware zoals solidThinking - naast het bestaande productaanbod. Deze 3D ontwerpsoftware is het gereedschap voor het kunnen realiseren van flexibele en unieke ontwerpen,à¢â‚¬ aldus Jim Hassberger, vice president business development and customer relations bij solidThinking. à¢â‚¬Å“Door de samenwerking met HEC zal ons marktaandeel en de bekendheid van solidThinking in Europa toenemen. Wij hebben het volste vertrouwen in een vruchtbare samenwerking met HEC om de vele voordelen van het gebruik van solidThinking door hun klanten te laten ervarenà¢â‚¬, besluit hij.

Hands-On Workshop
à¢â‚¬Å“Om kennis te maken met de vele mogelijkheden van solidThinking organiseren wij op woensdag 2 juni een workshop. Men kan dan zelf ervaren hoe gemakkelijk solidThinking werkt. Er wordt gelegenheid geboden om zelf met het pakket te werkenà¢â‚¬, zo besluit Daan Hulst.

Over HEC
Holland Engineering Consultants bv, opgericht in 1982, is een erkend kenniscentrum voor ontwerpoptimalisatie. Naast het leveren van software met de bijbehorende diensten, zoals trainingen, implementatiebegeleiding en ondersteuning, voert HEC consulting- en engineeringprojecten uit.
In de visie van HEC betekent optimaliseren: "een beter ontwerp maken in kortere tijd tegen lagere kosten". Hierbij speelt software een belangrijke rol. Dit leidt tot concurrentievoordelen bij de ontwikkeling van nieuwe producten door een kortere doorlooptijd en grotere zekerheid omtrent de productprestaties. HEC is voor velen een belangrijk partner in het ontwerpproces door haar expertise en frisse inzichten en is al jaren bekend als consultant in diverse branches.

Over solidThinking
solidThinking, Inc. ontwikkelt industrieel ontwerp/styling software, waarmee ontwerpers nieuwe ideeën snel en kosteneffectief kunnen creëren, onderzoeken en evalueren, zonder de beperkingen van de traditionele CAD software. Door gebruik te maken van de conceptuele 3D modelleer- en visualisatietechnieken van solidThinking kunnen ontwerpers hun ideeën modelleren, renderen en delen van architectuur en automobielindustrie tot elektronica, juwelen, verpakkingen en botenbouw. solidThinking is een divisie van Altair Engineering.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular