NIEUWEGEIN, 31 augustus 2007 - Holland Engineering Consultants bv (HEC) viert dit jaar haar 25 jarig bestaan met het HEC Event dat op 4 oktober plaatsvindt in het Aluminium Centrum te Houten.

Al sinds 1982 houdt HEC zich bezig met ontwerpoptimalisatie en levert vandaag de dag CAD/CAM/CAE en databeheer software en voert consulting- en engineeringprojecten uit met behulp van deze producten, waardoor men hierin een grote expertise heeft opgebouwd. Deze expertise deelt HEC eens per jaar met haar klanten en geïnteresseerden tijdens het HEC Event.

Tijdens dit event zullen vanuit de leveranciers de laatste ontwikkelingen worden gepresenteerd en een aantal gebruikers zal hun ervaring met de software delen. De bedoeling hiervan is een uitwisseling van ervaringen en het doorgeven van wensen voor nieuwe ontwikkelingen aan de leveranciers. Op diverse stands zullen nieuwe en interessante oplossingen gepresenteerd worden. Tevens wil HEC de noodzaak van ontwerpsimulatie in het ontwerpproces duidelijk maken. Door het ontwerp zo vroeg mogelijk in het proces te simuleren, worden ontwerpfouten snel gedetecteerd en kan men tot een optimaal ontwerp komen, zonder het maken van dure prototypes.

“Optimaal houdt niet altijd in “een zo licht mogelijk” ontwerp, maar vooral een ontwerp dat volledig voldoet aan alle functionele eisen, waarbij het maken van een prototype hooguit gedaan wordt ter bevestiging van de berekeningen. Helaas komen onze klanten nog steeds vaak naar ons toe, nadat een gebouwd prototype, of zelfs een reeds geleverd product, kapot gaat. Meestal vreest men hoge kosten voor deze berekeningen. Dat was vroeger inderdaad het geval, maar de moderne software die HEC levert en ook zelf gebruikt is dermate betrouwbaar en gebruikersvriendelijk, dat de kosten doorgaans veel lager zijn dan die van het maken van een prototype.” – Ed hulst, directeur HEC.

Net als vorig jaar vindt het event plaats in het gehele gebouw van het Aluminium Centrum in Houten op 4 oktober 2007. In de morgen zullen een aantal presentaties gegeven worden over de visie vanuit de leveranciers en vanuit een gebruiker. In de middag zullen in parallel sessies  gebruikersbijeenkomsten gehouden worden van de Pro/MECHANICA software van PTC, de EFD software van Flomerics en de Windchill PLM software van PTC.

Toegang tot het HEC Event is gratis en u kunt zich vanaf heden inschrijven. Kijk voor meer informatie op www.hecbv.nl.

=====

Over HEC:

Holland Engineering Consultants bv, opgericht in 1982, is een kenniscentrum voor ontwerpoptimalisatie en levert software met de bijbehorende diensten en voert consulting- en engineeringprojecten uit. In de visie van HEC betekent optimaliseren: ”een beter ontwerp maken in kortere tijd tegen lagere kosten”. HEC is voor velen een belangrijke partner in het ontwerpproces door haar expertise en frisse inzichten en is al jaren bekend als consultant in diverse branches. Kijk voor meer informatie op www.hecbv.nl

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Holland Engineering Consultants bv
Kirsten Bosscher
Marketing Communications
[email protected]
030 600 60 60