(Persbericht) Help Christina
http://www.helpchristina.nl/

Christina is een Filippijnse van 21 jaar.Wij hebben haar leren kennen via haar moeder. Haar moeder Anna werkt als zangeres in een Filippijnse band in Thailand. Bij ons bezoek in Thailand troffen we Anna snikkend aan tijdens een pauze van de band. Toen wij haar vroegen wat er aan de hand was, vertelde zij ons dat haar dochter een nierinsufficiëntie heeft en moest worden gedialyseerd. Alleen had zij daar geen geld voor, dit hield in dat Christina ten dode was opgeschreven. Een dialyse in de Filippijnen kost € 1000,- per maand, wij hebben toen spontaan besloten € 5000,- te geven. Toen wij in 2009 met een groep klanten weer in Thailand waren en met Anna over de toestand van Christina hebben gesproken, besloten we te blijven helpen door een stichting op te richten. Dit is in 2009 tot stand gekomen. (Documenten van de stichting zijn altijd ter inzage).

Penningmeester is Dhr. Marinus van Loon, Eigenaar van Drogisterij Meindersma in Sneek. Secretaris is Dhr. Carl Horich van Drogisterij van Wonderen in Dronten. Voorzitter is Dhr. Cor Lippens van Cor Supplements. In de statuten van de stichting is opgenomen dat alle werkzaamheden die we verrichten Pro Bono zijn en alle binnenkomende gelden voor 100% ten goede komen van Christina. Heel 2009 hebben we de dialyses van Christina kunnen betalen.

Onze doelstelling is om dit jaar zo snel mogelijk een nier transplantatie te kunnen betalen. Dit in goed overleg met de behandelende geneesheer Dr. Frelain de Leon, een vooraanstaand uroloog in het St. Thomas universitair ziekenhuis in Manilla.

De kosten voor deze transplantatie zijn ongeveer € 20.000,- en dit is inclusief het kopen van een gezonde nier en de nazorg. Dit houdt natuurlijk in dat alle bijdragen meer dan welkom zijn!

Het merk Puro verkoopt nu speciaal à©à©nmalig rechtstreeks 2300 potten Vitamine C 100 gr. poeder Gentle C (zie voorbeeld foto van het potje) tegen een heel speciale prijs van € 14,95 incl. verzendingskosten (ࡠ€ 4,95).

De netto opbrengst hiervan is € 10,- x 2300 = € 23.000,- en van dit bedrag kunnen we de operatie van Christina bekostigen. Bij elk potje dat u koopt, wat een weldaad is voor uw eigen gezondheid, helpt u een jong meisje te overleven