PERSBERICHT

Zondag 15 november vindt om 15.00 uur opening plaats van de expositie materie van Henk Erkelens. Plaats van handeling is
De Kunsten, het trefpunt voor hedendaagse kunst aan de T.G. Gibsonstraat 19 in Deventer. De opening wordt verzorgd door Eric Fennis, Eric improviseert op zijn fluiten wat hem wordt ingegeven door de getoonde kunst.

Henk Erkelens
Geobsedeerd door klei, begon hij in de tachtiger jaren klei en andere grond-soorten te mengen met kunsthars, cement, acrylaten en pigmenten, soms verwerkt hij ook koper. Hiermee creëert hij innerlijke landschappen, zijn werkelijkheid die zijn weerslag vindt in materieschilderijen. De mooie en interessante vormentaal die gecomponeerd wordt, is geïnspireerd door de streken die hij bezoekt (´mijn kleine ontdekkingsreizen‘˜ noemt hij ze) en de omgeving waarin hij woont. De laatste jaren is dat het laaggebergte van de Limousin in het midden van Frankrijk. Dit zeer oude geërodeerde landschap, de oerstenen en rotspartijen, de rust van deze streek, de intense kleuren van de natuur, dit alles vormt een bezinksel in zijn geest. Maar ook de eeuwenoude kerkjes met door schimmels aangetaste muren, de fresco‘˜s of de bladderende, verbleekte restanten daarvan, vormen de voedingsbodem van zijn tegenwoordige werk.

Meer informatie
De expositie duurt van 15 november t/m 19 december. en is open van vrijdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie over De Kunsten, de exposanten en eventuele afspraken kunt u terecht bij de Kunsten, telefoonnummer 0570 615569 of [email protected] Ook op www.dekunsten.nl vind u de nodige informatie over het nieuwe trefpunt voor hedendaagse kunst.

De Kunsten, Bijzondere en betaalbare kunst

Website: http://www.dekunsten.nl