(Persbericht) Natuurlijk is stroom uit het stopcontact veel goedkoper en veel milieuvriendelijker dan wegwerpbatterijen. Maar vooral gezinnen met kinderen weten dat speelgoed met een stekker ook veel gevaren kunnen opleveren. Speelgoed is om deze reden dan ook vaak voorzien van batterijen.

Voor speelgoed en andere apparatuur zijn oplaadbare batterijen voor het milieu en uw portemonnee de beste optie.
Alle batterijen bevatten zoveel schadelijke stoffen voor het milieu, dat ze bij het klein chemisch afval horen. Het kost ook veel energie, grondstoffen en CO2-uitstoot om batterijen te maken. Daarom is het gebruik van een oplaadbare batterij veel minder milieubelastend dan een wegwerpbatterij en is ook al snel goedkoper. Een batterij opladen kost zo‘˜n 4 eurocent.

Ook bij het gebruik van moderne en dure herlaadbare batterijen worden deze na enige tijd steeds zwakker en moeten vervangen worden. Gewone alkaline batterijen zijn even zo goed geschikt voor speelgoed en apparaten die dagelijks worden gebruikt, bovendien zijn deze batterijen veel goedkoper. Jammer genoeg was het tot nog toe niet mogelijk deze zg. niet oplaadbare batterijen herhaaldelijk en gevaarloos op te laden.

Met de Environ Power Alkaline Batterijlader is dit nu wel mogelijk!!

Deze batterijlader is enig in zijn soort en opbouw. De batterijlader is gebaseerd op een gepatenteerde technologie waarmee gewone alkaline wegwerpbatterijen kunnen worden herladen. Deze lader is ontworpen om het voltage van gewone gebruikte batterijen te herladen, zodat de batterijen keer op keer kunnen worden gebruikt. Door verschillende laboratorium tests is aangetoond dat de batterijen tot 20 keer met geweldig resultaat herladen kunnen worden. Het laden van gewone batterijen compenseert de kosten van de lader en helpen het milieu te ontlasten.

Deze batterijlader is natuurlijk ook geschikt voor het laden van de moderne, maar dure (NiMH) en de milieu onvriendelijke (NiCd), herlaadbare batterijen.

Op de website http://www.alkalinebatterijlader.nl en http://www.batterijlader.com vind u een overzicht van vrijwel alle verkooppunten en natuurlijk ook online-shops in Nederland.