Zeven weken na de vernietigende aardbeving op Haïti, is de heropbouw weer langzaam op gang aan het komen. Honderden vrijwilligers helpen de lokale bevolking om snel de huizen te herstellen en waterdicht te maken om het regenseizoen voor te zijn, zo ook vrijwilligers van de Scientology Kerk uit Nederland, Amerika, Rusland en andere landen.

De vrijwilligers helpen met alles wat er maar nodig is. Logistiek, zorg, maar ook het wederopbouwen van Haïti. En de tijd begint te dringen . Het regenseizoen heeft zichzelf namelijk al aangekondigd in het zuiden van het land, met zelfs een aantal doden en gewonden als gevolg van de heftige regenval.

Naast het verlenen van materialistische hulp dragen de honderden Scientology vrijwilligers ook zorg voor het psychische aspect. Locale religieuze leiders hebben al gevraagd of de gele tent van de vrijwilligers opgezet kan worden om de getroffenen bij te staan. L. Ron Hubbard, die de Scientology Vrijwilligers heeft opgezet zei ooi, à¢â‚¬Å“Er kan iets aan gedaan wordenà¢â‚¬. En dat is precies het motto wat je overal tegenkomt bij de vrijwilligers.