Kleurrijk gezelschap van kandidaten weet binnenkort of ze genomineerd zijn...

Arnhem, 21 april 2009 Tijdens het Factuurcongres 2009 in Eindhoven worden op maandag 11 mei de Gouden Facturen uitgereikt. Het aftellen is inmiddels begonnen. Inmiddels hebben zich diverse kandidaten zich bij de organisatie gemeld en dat gaat door tot 24 april. Op 1 mei is bekend wie de eer heeft om genomineerd te zijn voor de Gouden Facturen 2009.

De uitreiking van de Gouden Facturen 2009 is een uiting van waardering voor de creativiteit van aanbieders van oplossingen op het gebied van elektronisch factureren en geautomatiseerde factuurverwerking in Nederland en België. In het Evoluon zijn vier Gouden Facturen te verdelen.

Onafhankelijke jury
Inmiddels is de onafhankelijke en deskundige jury compleet. De drie leden die de inschrijvingen gaan beoordelen zijn Rex Arendsen (projectleider e-factureren van het Ministerie van Economische Zaken), Paul Oude Luttighuis (Telematica Instituut/Novay) en Stef Spaan (GS1 Nederland). Zij buigen zich over de ingeschreven praktijkvoorbeelden en kiezen hieruit de genomineerden. De genomineerden mogen hun case op 11 mei presenteren ten overstaan van de jury en het voltallige publiek. Zowel de jury (drie hoofdcategorieën B2C e-factureren, B2B e-factureren en B2B factuurautomatisering) als het publiek (algemene Publieksprijs) bepaalt uiteindelijk de winnaars van de Gouden Facturen 2009.

Nog maar een paar dagen de tijd
Ondertussen neemt het aantal inschrijvingen toe. Met nog maar een paar dagen de tijd, hebben AFAS, Anachron, Bluem, Bluemail Central, Certipost, Codast/Notadigitaal, Facturion, Intellimens, MoneyBird, Rotaform, StreamServe en TNT Billing & Document Solutions zich kandidaat gesteld met een of meer praktijkvoorbeelden.

Iedere organisatie met een klantcase rondom e-factureren en factuurautomatisering wordt van harte aangemoedigd kosteloos deel te nemen. Iedereen mag zichzelf of een andere organisatie tot 24 april 2009 aanmelden als kandidaat voor de Gouden Facturen. Niet de organisatie, maar de praktijkvoorbeelden van de organisatie staan centraal.

Over het Factuurcongres 2009
Het Factuurcongres vindt plaats in het Eindhovense Evoluon. Het Factuurcongres is binnen een jaar in korte tijd uitgegroeid tot het grootste en belangrijkste evenement over e-factureren en geautomatiseerde factuurverwerking in Nederland. Dit jaar hebben zich tot nu toe 35 organisaties, 27 exposanten en sponsoren en meer dan 250 bezoekers aan het Factuurcongres 2009 verbonden. Het Factuurcongres richt zich tot de doelgroep van organisatie die e-factureren en/of geautomatiseerde factuurverwerking willen gaan toepassen. Voor hen is de toegang gratis.