Mag je van een decaan verwachten dat ze haar leerlingen in het gareel houdt op een beurs?
Jongeren zijn er een dagje uit en voelen zich vrij. Maar tegelijkertijd moet een beursbezoek effectief, serieus en doelgericht zijn. Vele exposanten, decanen en begeleiders hebben deze wens geuit.

Organisatie Groep Zuid (OGZ) komt daarom met een uniek concept waardoor een beursbezoek voor zowel leerling als decaan à©n zinvol à©n makkelijk is.

Activiteitenprogramma
Scholen die de Beroepskeuzebeurs (regio West, Midden en Groot Amsterdam) bezoeken krijgen vooraf aan het beursbezoek een ´Activiteitenprogramma‘˜ dat ze op de beurs gaan vervullen. Dit programma biedt de bezoeker een overzicht van de diverse branchepleinen op de beurs en het interactieve programma vol met workshops, demo‘˜s, activiteiten en beroepsvisualisatie die er per brancheplein plaatsvinden.

Beroepsdiploma
De leerling/bezoeker kan op de beurs interactief participeren in dit programma. Zodra er minimaal à©à©n activiteit op drie willekeurige pleinen is gedaan, krijgt hij/zij bij het centrale informatiepunt een welverdiende Beroepsdiploma. Dit Beroepsdiploma is voor de school het bewijs dat het beursbezoek geslaagd is geweest, bovendien maken de leerlingen middels dit diploma nog kans op een mooie prijs.

Enthousiast deelnemersveld
De exposanten van het eerste uur hebben hun input voor het activiteitenprogramma reeds aangeleverd en zijn zeer enthousiast over deze interactiviteit met de bezoeker vooraf en tijdens de beurs.
Zo kunnen jongeren de game Loep het Beroep spelen, een workshop visagie bijwonen, een Meet&Greet met een Store Manager van COOLCAT hebben of bijvoorbeeld zelf ervaren hoe het is om gehandicapt te zijn.
De bezoekende scholen ontvangen alle ruimschoots voor de beurs een lesbrief met het programma en natuurlijk de gratis toegangskaarten.

Data en locatie
De Beroepskeuzebeurs vindt het schooljaar 2010 2011 in diverse regio‘˜s in Nederland plaats.
De eerste editie, de Beroepskeuzebeurs West-Nederland wordt georganiseerd op 5 & 6 november a..s in de Expo Rijswijk. Op 10 & 11 december vindt de Beroepskeuzebeurs Midden-Nederland plaats in de Jaarbeurs Utrecht en op 2 & 3 februari staat de Amsterdam RAI in het teken van de Beroepskeuzebeurs Groot Amsterdam.
Uiteraard is de toegang gratis, meer info www.beroepskeuzebeurs.nl