(Persbericht) Het Conservatorium Hotel opent in Amsterdam
Een uniek hotel in epicentrum van de hoofdstad

Amsterdam, juli 2011 In september streeft het Conservatorium Hotel open (soft-opening) te gaan. Dit bijzondere hotel is gevestigd in het voormalige Sweelinck conservatorium en zal haar gasten unieke, lokaal georiënteerde ervaringen van wereldklasse presenteren. Het hotel biedt namelijk niet alleen toegang tot de hoogtepunten van de lokale Amsterdamse en Nederlandse cultuur maar biedt met haar voorzieningen, haar serviceniveau en haar spraakmakende, ingetogen design een totaalervaring op (inter) nationaal niveau.

Kloppend hart van een Europese hoofdstad
De locatie van het Conservatorium Hotel is ideaal voor de veeleisende, internationaal georiënteerde gast. Het hotel ligt tussen de belangrijkste musea van Amsterdam, naast het Museumplein en het Concertgebouw, parallel aan het prestigieuze modedistrict in en om de P.C. Hooftstraat. Zo kunnen kunstliefhebbers genieten van internationaal hoog aangeschreven kunstinstellingen als het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Van Gogh Museum. De opening van het Conservatorium Hotel vormt onderdeel van een serie vernieuwingen in dit wereldberoemde culturele hart van Amsterdam. Zo wordt halsreikend uitgekeken naar de heropening van het Stedelijk Museum en de voltooiing van de grootschalige renovatie van het Rijksmuseum.

Piero Lissoni: mix van Hollandse Gouden Eeuw en Italiaans design
Het Conservatorium Hotel is gehuisvest in het beroemde gebouw van het voormalige Sweelinck conservatorium. Dit laatnegentiende-eeuwse bouwwerk van de befaamde Nederlandse architect Daniel Knuttel fungeerde oorspronkelijk als behuizing voor de Rijkspostspaarbank. De bouw luidde een stadsvernieuwing in van het Museumplein, een gebied dat er tot dan toe verwaarloosd bij lag. Knuttel werd geprezen om zijn vermogen tot het combineren van eenvoud en functionaliteit. Honderd jaar later, bij het herscheppen van dit spectaculaire gebouw, heeft de bekroonde meubel- en interieurontwerper Piero Lissoni uit Milaan deze traditie opnieuw omarmd.

Het hotel is overal doordrenkt van de kenmerkende stijl van Lissoni, waarbij de ongelofelijk rijke historie van het gebouw als achtergrond fungeert. Lissoni staat bekend om zijn sobere lijnen, ingetogen stoffen en grijstinten waarin hier en daar heldere accenten zijn aangebracht. Hij wordt gezien als een van de meest vooraanstaande en interessante Italiaanse ontwerpers. Zijn strakke ontwerpen zijn een mengvorm van modernistische en hedendaagse chique en contrasteren op speelse wijze met het constante bad van natuurlijk daglicht dat overal de hoge ruimten van het gebouw binnen dringt.

Meubels van toonaangevende Italiaanse producenten als Kartell en Cassina zijn prominent geplaatst in alle gemeenschappelijke ruimten, terwijl decoratieve elementen zoals authentieke Aziatische tapijten zorgen voor een gevoel van vertrouwd comfort. à¢â‚¬Å“De verfijnde eenvoud van het hotel is erop gericht een persoonlijke atmosfeer en ambiance te creëren waarin gasten en bezoekers zich direct thuis voelenà¢â‚¬, aldus Lissoni. à¢â‚¬Å“Deze balans tussen aantrekkelijk design en gastvrije warmte speelt een sleutelrol in al mijn projecten en is een essentieel aspect van mijn werkzaamheden voor het Conservatorium Hotel.à¢â‚¬

Grensverleggende kamers
Het Conservatorium Hotel in Amsterdam herbergt 129 kamers en beslaat acht verdiepingen. Het pand kent diverse kamercategorieën, uiteenlopend van superior, deluxe en grand deluxe tot suites van verschillend formaat. In een ode aan de oorspronkelijke, torenhoge plafonds van het gebouw, is bijna de helft van de kamers opgezet in een prachtige duplex stijl met extra grote, functionele ramen en authentieke structuurbalken. De kamers, alle met een natuurlijke lichtinval en ramen met dubbelglas, variëren in grootte van 30 tot maar liefst 250 vierkante meter.

Verzamelplaats van eersteklas culinair aanbod in ontspannen sfeer
Een integraal element in de visie voor het Conservatorium Hotel is de creatie van restaurant- en barruimtes die niet alleen hotelgasten zullen aanspreken, maar ook zullen uitgroeien tot opzichzelfstaande bestemmingen voor zowel Amsterdammers als buitenlandse bezoekers. Het hotel krijgt hierdoor een bredere functie binnen de lokale cultuur. Alle eetgelegenheden in het Conservatorium Hotel staan onder leiding van de gevierde Nederlandse chef-kok Schilo van Coevorden, wiens culinaire stijl zich door de jaren heen voortdurend is blijven ontwikkelen. Hierbij heeft hij tradities vanuit de hele wereld overgenomen en zijn eigen signature aan gegegeven, terwijl hij tegelijkertijd heeft vastgehouden aan het goede van eenvoud en een focus op lokale en seizoensgebonden producten.

Hotelgasten, Amsterdammers en bezoekers kunnen zich ‘˜s ochtends laven in de eerste zonnestralen met de meest heerlijke koffie-, thee- en zoete verleidingen van The Lounge. Hier kunnen ze het dagelijkse nieuws tot zich nemen in een van de vele comfortabele en grote, zachte sofa‘˜s die staan opgesteld in de elegante Atriumruimte. In het Atrium, dat moet uitgroeien tot het middelpunt voor zowel sociale bijeenkomsten als informele zakelijke ontmoetingen, bevindt zich ook een informele Brasserie. Hier kunnen de hele dag door elegante en lichte maaltijden worden genuttigd, waaronder salades, sandwiches, seizoensgerechten en een ´catch of the day‘˜.

Naast de brasserie is er het specialiteiten restaurant van het hotel, dat zich op de eerste verdieping bevindt en uitkijkt over het Atrium en de Paulus Potterstraat (waaraan het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum liggen). Het biedt lokale gerechten met ingrediënten uit de regio en een spannende avant garde touch, terwijl de restaurantgasten zich kunnen verlekkeren aan de indrukwekkende open keuken. Voor wie een verfijnde cocktail voor zich wil laten mixen, is The Bar de ultieme drinkgelegenheid van de stad. Met een internationale drankkaart, een afzonderlijke, verhoogde rooklounge, een chique decor, een dj, en smaakvol eten in tapasstijl heeft deze bar van het Conservatorium Hotel alles in zich om de nieuwe spot van Amsterdam te worden.

Holistisch welzijn: Akasha Holistic Wellbeing Retreat
Het Conservatorium Hotel biedt haar gasten een plek waar zij lichaam en geest terug in balans kunnen brengen, de alledaagse spanningen van zich af kunnen laten glijden en de essentie van welzijn kunnen herontdekken. In het 1000 vierkante meter Akasha Wellbeing Retreat staan de fysieke en emotionele behoeften centraal. De afzonderlijke gym en spa zijn opgezet om bezoekers te stimuleren een betere balans, mindfulness en innerlijke harmonie te bereiken via een echte holistische benadering die alle aspecten van een gezonder leven ondersteunt.

De ruimte is volgens de vier elementen onderverdeeld in verschillende gebieden, hetgeen bijdraagt aan herstel en verjonging op elk terrein. ´Aarde‘˜ bestaat uit een lounge waar vers gemaakte biologische sandwiches en vruchtensappen worden aangeboden.

´Water‘˜ is de spa en bevat een zwembad van 18 bij vijf meter, een watsu pool voor hydrotherapie en een hamam, inclusief een afzonderlijke hamambehandelkamer met een verwarmde marmeren plaat voor lichaamscrubs, peelings en aromatische zeepmassages. De gym bevat moderne apparatuur waar gasten speciaal op hun wensen afgestemde privà©lessen kunnen krijgen. De organische bar serveert voedzame sapjes, natuurlijke energiedrankjes en gezonde maaltijden

´Vuur‘˜ is de gym, uitgerust met de meest geavanceerde apparatuur voor onder meer kinese, aerobics en privà©trainingen. ´Lucht‘˜ is een kalmerende, vredige ruimte voor groeps- of privà©lessen in onder meer pilates, yoga, tai-chi en meditatie, met speciaal geselecteerde muziek die wisselt met het ritme van de dag. Het zwembad biedt een oase van kalmte en sereniteit en laat de gast genieten in een comfortabele omgeving waar de eenvoud van Lissoni‘˜s ontwerp terugkeert.

Ontmoetings- en evenementenruimtes
Het Conservatorium Hotel heeft niet alleen prachtige kamers en publieke ruimten, maar ook gevarieerde en flexibele ontmoetings- en evenementenlocaties die voorzien zijn van hypermoderne technologie. Het hotel biedt in totaal 330 vierkante meter aan ontmoetingsruimten, verdeeld over zes verschillende zalen met natuurlijk daglicht.

Milieuvriendelijke & duurzame bedrijfsvoering: Green Globe
Het Conservatorium Hotel heeft een overeenkomst ondertekend met de Green Globe-organisatie die zich richt op het duurzaam exploiteren en managen van bedrijven in de reis- en toeristenbranche. Dit onderstreept de gezamenlijke inspanning om het hotel op verantwoorde wijze te ontwikkelen en opereren. Green Globe is internationaal erkend en aangesloten bij de UNWTYO, de wereldwijde toerismeorganisatie van de Verenigde Naties. Het is een operationeel systeem dat hotels en reisorganisaties in staat stelt om de negatieve impact van hun bedrijfsvoering op het milieu en de bijbehorende afvalproductie te minimaliseren. Daarnaast streeft men er naar om meer duurzame energie en onbewerkte materialen te gebruiken en een structuur te creëren voor duurzaam beheer op de lange termijn. Belangrijk wapenfeit tot dusver is dat The Conservatorium Hotel een geothermisch warmtepompsysteem heeft aangebracht dat de natuurlijke warmte in de grond gebruikt voor een uiterst efficiënte energiedistributie en verwarming van het hotel.

Kijkje in Amsterdam
Het Conservatorium Hotel kopieert de servicegerichte waarden van haar zusterhotel, het Mamilla Hotel, door de introductie van personeel dat mede getraind is in persoonlijke storytelling. Aan elke gast wordt een Host toegewezen een combinatie van een conciërge en een medewerker gastenrelaties. Deze regelt niet alleen reserveringen en arrangementen maar biedt de hotelgast ook een persoonlijk inkijkje in Amsterdam door hen deskundig advies te geven en zelfs kennis te laten maken met inwoners van de hoofdstad. De Host fungeert voor de hotelgasten als hun ´vriend‘˜ in Amsterdam; deze speciale service laat de gast de stad op een ongekende manier ervaren.

Bedrijfsmanagement & waarden
The Conservatorium Hotel is onderdeel van een groep onafhankelijke hotels, waaronder het Mamilla Hotel Jerusalem, Cafà© Royal Hotel Londen (dat in het voorjaar van 2012 haar deuren zal openen) en Lutetia Hotel Paris. De hotels vormen onderdeel van het in 1978 door Chairman Alfred Akirov opgerichte vastgoedbedrijf Alrov, dat wordt geleid door Managing Director Georgi Akirov. Alrov is een vooraanstaand marktleider met ruim 30 jaar ervaring in ontwikkeling en beheer van en investeringen in unieke gezichtsbepalende gebouwen en projecten in Europa.

Net als haar zusterhotels wordt het Conservatorium Hotel geleid door een in Londen gevestigd managementbedrijf waar CEO Massimo Ianni aan het hoofd staat. Op het indrukwekkende CV van Ianni prijken onder meer vijftien jaar ervaring bij Hyatt Hotels & Resorts, een senior managementpositie en adviseursol bij het Faena Hotel & Universe (Buenos Aires) en een functie als adviseur van Giorgio Armani voor de lancering van het Armani Hotel Dubai.

Het Conservatorium Hotel en de andere hotels uit de collectie richten zich op het bieden van het hoogste niveau aan luxe en een verfijnde, persoonlijke service. Deze hotels borduren voort op de individuele waarden en het erfgoed van iedere afzonderlijke locatie. Voor de internationale gast en de lokale gemeenschap worden nieuwe, hedendaagse bestemmingen van topklasse gecreëerd met bijzondere vormgeving en dito interieurs. Met geavanceerde technologie, vernieuwende restaurant- en barconcepten, exclusieve en inspirerende holistische centra met welness spa & gym faciliteiten staan deze hotels borg voor de meest hoogwaardige serviceverlening die een gast zich kan wensen.