(Persbericht) Op FD.nl worden vanaf nu de sentimenten en trends per hoofdfonds van de AEX dagelijks gepubliceerd. Uit bijna 10.000 bronnen worden iedere dag alle berichten met betrekking tot de hoofdfondsen gescand en geanalyseerd. Op de website van het FD kunnen beleggers de sentimenten en trends van de AEX-hoofdfondsen per dag bekijken en het archief van de afgelopen week terugvinden.

Iedere dag scant Clipit voor haar klanten bijna 10.000 bronnen op relevante berichten. Vanaf nu scant Clipit ook dagelijks die bronnen op aanwezigheid van de AEX-hoofdfondsen, waaronder onder andere Ahold, Heineken en TomTom. De berichtgeving wordt geanalyseerd en in grafieken samengevat op http://www.fd.nl/beleggen/sentiment/

Inzicht voor beleggers
Het internet heeft een steeds grotere invloed op de reputatie van bedrijven, waaronder dus ook beursfondsen. Het Financieele Dagblad, enige kwaliteitskrant in Nederland met financieel-economische focus, wil de belegger graag inzicht geven in de online berichtgeving met betrekking tot de beursfondsen.

Nieuws, social media, fora en meer
De bijna 10.000 bronnen die Clipit scant op relevante berichten voor de AEX-fondsen bestaan niet alleen uit nieuwssites, maar ook uit blogs, discussiefora en social media als Twitter, Facebook en Hyves, waardoor duidelijk wordt over welke bedrijven het meest gesproken wordt en of dit positief of negatief is.

Sentiment
Alle gevonden berichten die betrekking hebben op de hoofdfondsen van de AEX worden geanalyseerd met Clipit‘˜s sentimentsanalyse. Op de beleggingspagina‘˜s van FD.nl zijn gegevens zoals het sentiment en de trend in aantal berichten per fonds te raadplegen. Zo wordt duidelijk of een fonds en het bedrijf dat daarachter hangt in de afgelopen periode veel of weinig en positief of negatief in de online berichtgeving naar voren zijn gekomen.

Dagelijkse verversing
Iedere dag om 11.00 u. worden de nieuwste data geanalyseerd en gepubliceerd op http://www.fd.nl/beleggen/sentiment/.De data is tot een week terug op te vragen.

Over Clipit
Clipit, specialist in online media monitoring, scant 24/7 o.a. persberichten, nieuwssites, discussiefora en social media als Twitter, Hyves en Facebook. In bijna 10.000 bronnen worden dagelijks honderdduizenden berichten gevonden en gefilterd op relevantie voor klanten als Unilever, Vodafone en Apple.

Over het FD
Het Financieele Dagblad is opgericht in 1796 en is de enige kwaliteitskrant in Nederland met financieel-economische focus. Inmiddels is het aanbod uitgebreid met ondermeer boeken, magazines, internet en evenementen. Hiermee is Het Financieele Dagblad uitgegroeid tot dà© nieuws- en inspiratiebron die op elk moment van de dag financieel-economische betekenis geeft aan ontwikkelingen in de wereld van ondernemende mensen in Nederland, zowel zakelijk als privà©.