(Persbericht) Studenten van een Spaanse talenschool in Valencia bezoeken voor de eerste keer de paard parades ter ere van San Antonio in Vilanova d´Alcolea

Valencia. Studenten uit de hele wereld zijn Spaans aan het leren in Valencia. Wegens dit kiezen velen een Spaanse talenschool uit in het hart van de stad, erkend door het Instituut Cervantes. Ze verbeteren niet alleen hun taalvaardigheid maar ze brengen het ook in praktijk.

Het heeft veel buitenschoolse activiteiten tot haar beschikking en het activiteiten programma wordt dagelijks bijgewerkt. Tussen al de beschikbare buitenschoolse activiteiten, is er een bezoek aan het historische centrum van Valencia die elke week plaatsvind. Er zijn vele opties, zoals een bezoek aan bioscopen, musea, conferentie, strand en winkels.

Het afgelopen weekend vond het bezoek plaats aan het festival van San Antonio de Vilanova d´Alcolea. Er waren vreugdevuren gelegen in de smalle straten van het dorp. Op dit feest renden de à¢â‚¬Å“opzienersà¢â‚¬ door het dorp. Zij volgden het pad van het vuur, wat à¢â‚¬Å“la matxà¡à¢â‚¬ wordt genoemd, met paarden gekleed in de typische decoratie van het festival van San Antonio.

Zoals werd verwacht, volgden de Spaanse studenten ook à¢â‚¬Å“la matxà¡à¢â‚¬ samen met de rest van de dorpbewoners en bezoekers van het festival. Ze hadden een geweldige tijd, ook al leek de activiteit gevaarlijk met haar vlammen en sterke rook die een bedrijging vormde. Echter, ze waren van te voren geïnformeerd en voordat de show begon beschermde de dorpskerk de paarden samen met de deelnemers van deze risico´s.

Om het evenement te beïndigen, namen de renners een ereronde met hun paarden rond het dorpspeil terwijl ze een warm applaus ontvingen van alle deelnemers van het festival. In dit geval, waren ook de Spaanse studenten heel erg enthousiast. Het hoofd van de Spaanse talenschool, Costa de Valencia, Andreas Tessmer, zei: à¢â‚¬Å“ Met activiteiten zoals dit moedigen wij de studenten sterk aan om Spaans te lerenà¢â‚¬.

En na het feest, jonge en oud, bewoners van Vilanova en toeristen met inbegrip van alle studenten in de Spaanse talenschool in Valencia, werd er gelachen en gedanst tot in de laatste uurtjes profiterend van de tijd voordat de bus terug naar Valencia vertrok. Hoewel iedereen van een feestje houdt, moet men niet vergeten dat ze in Valenica zijn om Spaans te leren. Aangezien dit de belangrijkste doelstelling is, werden hun lessen op maandagochtend hervat.