Vandaag 15 oktober is het Milieu Blog Action Day. Wereldwijd zullen meer dan 15.000 bloggers met een geschat bereik van zo'n 12.000.000 site-bezoekers aandacht besteden aan het milieu. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om mee te schrijven op Anders Bekeken Blog. Wij schrijven vandaag vooral over de aanpak van de klimaatproblemen, wat kun je zelf doen. De hele dag door zullen er nieuwe berichten en onderwerpen aan bod komen.
Is compenseren wel zo'n goed idee? Wat is klimaatneutraal eigenlijk? Neem deel aan de discussie "Nooit meer Compenseren" op ons weblog over het compenseren van de uitstoot van broeikasgassen met een accent op CO2 door compensatie projecten. Meestal zijn dat bomen, soms bescherming van oerbos en ook wel duurzame energieopwekking in niet westerse landen. Deze vorm van compenseren wordt vaak klimaatneutraal genoemd. Het klimaat is eigenlijk het weer over een langere periode van 30 jaar en hoe maak je het weer c.q het klimaat neutraal?
De huidige wijze van communiceren over compenseren geeft mensen de illusie dat ze klimaatneutraal kunnen vliegen, autorijden, kamperen, confereren en wat al niet meer. Ook gemeenten en provincies kondigen aan om volledig klimaatneutraal te willen zijn. Kan dat eigenlijk wel helemaal klimaatneutraal zijn of leven?
Ik nodig u van harte uit om mee te schrijven, uw menig te geven en te reageren op anderen en u in de discussie te mengen. Laat uw stem horen ! Schrijf mee over het milieu !