DEN HAAG, 6 maart 2008 – Sinds begin februari beschikt Het Nederlands Tekstbureau over een franchisevestiging in Amsterdam. Hiermee is Het Nederlands Tekstbureau inmiddels in vijf provincies vertegenwoordigd: Noord-Holland (Amsterdam), Zuid-Holland (Den Haag), Utrecht (Veenendaal), Noord-Brabant (Eindhoven) en Gelderland (Nijmegen). De franchiseformule in de tekstschrijversbranche is uniek en biedt gekwalificeerde tekstschrijvers de kans onder de naam en volgens de formule van Het Nederlands Tekstbureau hun eigen onderneming op te zetten.

DEN HAAG, 6 maart 2008 – Sinds begin februari beschikt Het Nederlands Tekstbureau over een franchisevestiging in Amsterdam. Hiermee is Het Nederlands Tekstbureau inmiddels in vijf provincies vertegenwoordigd: Noord-Holland (Amsterdam), Zuid-Holland (Den Haag), Utrecht (Veenendaal), Noord-Brabant (Eindhoven) en Gelderland (Nijmegen). De franchiseformule in de tekstschrijversbranche is uniek en biedt gekwalificeerde tekstschrijvers de kans onder de naam en volgens de formule van Het Nederlands Tekstbureau hun eigen onderneming op te zetten.

 
Uitgebreide selectieprocedure
“De branche van tekstschrijvers behoort tot de vrije beroepen, wat inhoudt dat iedereen zich tekstschrijver mag noemen”, vertelt de 28-jarige directeur Katja Henderickx-Graven. “Om de branche gegarandeerde kwaliteit te bieden, ben ik begin 2006 een franchiseformule gestart. Hiervoor komen uitsluitend gekwalificeerde tekstschrijvers in aanmerking. Daarom doorloopt iedere kandidaat-franchisenemer een strenge selectieprocedure, waarbij diploma’s, referenties en kwalificatietoetsen de doorslag geven. Tot nu toe hebben slechts vier tekstschrijvers deze procedure met succes doorlopen.”

 

Vestiging Amsterdam
De nieuwe vestiging Amsterdam is in handen van Ingrid Nolet, afgestudeerd aan de opleiding Nederlandse taal en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Ingrid Nolet: “Al na het eerste kennismakingsgesprek was ik overweldigd door enthousiasme. Ik werk graag zelfstandig als tekstschrijver, maar kan nu vanuit een bestaande en bewezen succesvolle formule werken. Een formule die mijn opdrachtgevers kwaliteit, continuïteit en flexibiliteit garandeert. Daarbij profiteer ik uiteraard van de bekende naam en huisstijl van Het Nederlands Tekstbureau, de ondersteuning tijdens het ondernemen en de gezamenlijke marketing.”

 

Het Nederlands Tekstbureau
Het Nederlands Tekstbureau is sinds 2001 actief en de kernactiviteiten bestaan uit het schrijven, redigeren en corrigeren van teksten in de Nederlandse taal voor onder meer (semi-)overheid, bedrijfsleven en reclame- en communicatiebureaus. 'Een van de redenen om voor een franchiseformule te kiezen, was de ambitie om kwalitatief onderscheidend te zijn in de tekstschrijversbranche. Ook het snelgroeiend aantal opdrachtgevers, de landelijke spreiding hiervan en de wens om continuïteit te kunnen bieden, speelden een belangrijke rol.

 

EINDE PERSBERICHT

 

Kijk ook op www.hntb.nl.