(Persbericht) Op zondag 10 april 2011 lopen ruim 80 medewerkers van Het Oogziekenhuis Rotterdam een deel of de gehele marathon van Rotterdam. Het doel is om met deze EYE-CARE-LOOP €10.000,- voor de Stichting Eye Care Foundation op te halen. Met deze opbrengst wil het ziekenhuis nieuwe apparatuur bekostigen voor het recent geopende Mechi Eye Hospital in Nepal.

Het Mechi Eye Care Center in Nepal was tot eind 2009 gevestigd in een oud, vervallen gebouw dat niet meer voldeed en de stroom van patiënten niet meer aankon. De afgelopen vijf jaar is er met financiële steun van de Eye Care Foundation hard gewerkt aan de bouw van een nieuw ziekenhuis. In november 2009 werd het langverwachte Mechi Eye Hospital geopend. Door de hoge kwaliteit en goede toegankelijkheid zag het ziekenhuis het afgelopen jaar een sterke toename van patiënten, tot uit India toe. Helaas ontbreekt er nog veel medische apparatuur. De opbrengst van de sponsorloop wordt daarom gebruikt om een B-scan en handspleetlamp ter waarde van € 10.000 te financieren. Deze apparatuur is nodig om een goede behandeling van het groeiend aantal oogpatiënten te kunnen blijven waarborgen.

Acties EYE-CARE-LOOP
Het Rotterdams Oogheelkundig Instituut (R.O.I.) organiseert de loop voor alle medewerkers van Het Oogziekenhuis en heeft verschillende creatieve acties bedacht om zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen. Zo zijn de bekende Oogziekenhuis ´oogbolsleutelhangers‘˜ verkocht, is er een ´pastaparty‘˜ georganiseerd en kunnen medewerkers die liever niet hardlopen hun steentje bijdragen tijdens Boxing and Bellydance workshops. De hardlopers hebben zich bovendien goed kunnen voorbereiden door professionele hardlooptrainingen. Wat betreft de sponsoring heeft het R.O.I. een hoofdsponsor bereid gevonden een heel genereuze bijdrage aan het doel te leveren. Dit betreft de firma Medical Workshop uit De Meern, een bedrijf dat gespecialiseerd is oogheelkundige instrumenten, disposables en apparatuur.