Goed voor het milieu, goed voor de portemonnee

Het RAID-systeem dat maximaal 300 Watt verbruikt in plaats van ten minste 600 Watt

Purmerend, 27 oktober 2009 -- Tegenwoordig rekenen steeds meer beheerders van datacenters niet alleen meer kosten voor verhuur van de opslagruimte, omdat stroomkosten te hoog oplopen vraagt men de gebruiker de stroomkosten deels of helemaal zelf te betalen. Een dure grap die voor veel ondernemers koud op het dak valt.

- à¢â‚¬à…“Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is een term die de laatste jaren steeds vaker terug te vinden is in bedrijfsstrategieën. Gelukkig gaan steeds meer bedrijven het nut er van inzien en proberen zo maatschappelijk verantwoord te handelen. Wat vaak vergeten wordt is stroomverbruik, vooral dat van apparatuur die op een andere locatie opgesteld staat. à‰à©n RAID-systeem van 1000 Watt kan al snel à¢à¢â‚¬Å¡¬ 1.900,- per jaar aan stroom kosten, laat staan dat een bedrijf er zes of zeven opgesteld heeft staan.

- Besparing: +/- 50% op totale energiekosten
Gebruikt een doorsnee RAID-systeem al snel meer dan 600 Watt, de SuperNAS verbruikt maximaal 300 Watt (minder dan 0,029 Watt/GB). Hiernaast verbruikt de SuperNAS minder energie voor de koel- en aircokosten van het systeem en voor de UPS (Uninteruptable Power Supply). Tezamen komt dit al snel op een besparing van 50% op de totale energiekosten. Zo komt er minder CO² vrij, minder SOX en is de klant op gebied van storage zeer maatschappelijk verantwoord aan het ondernemen.

---------------------------------------------------

SuperNAS

- Simplicity
De SuperNAS is ontworpen met het idee geen beperkingen meer te veroorzaken bij de klant. Vaak was men genoodzaakt voor extra mogelijkheden een nieuw systeem aan te schaffen. Groeien in data kon dus niet zo gemakkelijk.
Met de SuperNAS is de klant met à©à©n aankoop verzekerd van een storage omgeving die onbeperkt kan groeien maar ook multifunctioneel is waardoor de klant voor extra toepassingen nà­et genoodzaakt is een nieuw systeem of nieuwe applicatie aan te schaffen. Simpel dus.

- Mogelijkheden SuperNAS
o.a.

à¢â‚¬¢ Database acceleratie
à¢â‚¬¢ Back-up maken à¢â‚¬à…“to tape en à¢â‚¬à…“to disk
à¢â‚¬¢ iSCSI schijven uitdelen (SAN)
à¢â‚¬¢ Mappen uitdelen (NAS)
à¢â‚¬¢ Virtualisatie
à¢â‚¬¢ High availability

- Groeien op maat
De SuperNAS is als basis systeem te bestellen en kan naar wens worden uitgebreid met o.a.:

à¢â‚¬¢ Netwerkkaarten verschillend van 2x1 Gb/s t/m 6x1 Gb/s Ethernet, maximaal 20x1Gb/s
à¢â‚¬¢ Solid State Disks
à¢â‚¬¢ Snelle SAS schijven of grotere SATA schijven
à¢â‚¬¢ Meerdere RAID kabinetten naar keuze
à¢â‚¬¢ Tape robot(s)
à¢â‚¬¢ Geheugen
à¢â‚¬¢ Processoren

Zo betaalt de klant nooit voor applicaties die niet zullen worden gebruikt. Bovendien ligt de prijs van een SuperNAS gemiddeld veel lager dan een ander RAID-systeem met dezelfde mogelijkheden.

________________________________________
Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Elza de Hooge, Marketing&Communications coà¶rdinator SuperNAS
@: [email protected] T: 0299- 410 414 W: www.supernas.nl

Website: http://www.supernas.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular