(Persbericht) De lang verwachte sneeuw valt eindelijk in de bergen van de Alpen en de Franse Pyreneëen, en wordt door de stations van harte verwelkomt. De meeste stations openen half december, en ter plaatse staat iedereen klaar voor de schoolvakantie en de eindejaarsfeesten.
Gedurende de eindejaarsfeestdagen wordt extra animatie voorzien in de stations : kan je iets beter verwachten als decor voor de feestdagen dan besneewde chalets omringd door prachtige bergen en spitsen? Beeld je de verwondering in van de kinderen tijdens hun verblijf in Avoriaz: het station stelt hen een feeëriek programma voor met het loslaten van hemelse lantaarns, ijssculptuurshows, spektakels op de ijsschaatsbaan, het proeven van warme kastanjes,à¢â‚¬¦Ook de kerstman komt tijdens het groot klank-en lichtspel in het hartje van het voetgangersstation. Voor de grootsten, die wachten op helse feesten, wordt een week later, voor oud en nieuw, het beste voorzien: in het feestelijk skistation Courchevel zal men het nieuwe jaar met veel enthousiasme vieren! Courchevel 1850 wordt the place to be om de hele nacht door te feesten met Alexandre Billard, de nieuwe DJ ster van de dance Floor.
In de stations zelf blijft het feest doorgaan, en vanaf het nieuwe jaar zorgen de skistations voor extra animatie en wordt uw passie voor het glijden aangezet . Gevarieerde gebeurtenissen worden georganiseerd voor klein en groot, verbazende spektakels, intense emoties. In januari wordt de Grande Odyssà©e op gang gebracht, de moeilijkste sleekoers ter wereld die door Henry Kam en Nicolas Vanier op gang gebracht werd: van 7 tot 18 januari 2012 zullen twintig van de beste mushers van de wereld met hun alaskan en siberian huskies 1000 km in de Savoie en Haute Savoie afleggen. Les Carroz, Flaine, Samoëns, Morillon, Praz de Lys, Praz sur Arly, Les Saisies, Notre Dame de Bellecombe, Megà¨ve, Val Cenis Lanslebourg, Val Cenis Lanslevillard, Aussoisà¢â‚¬¦zullen deel uitmaken van de etape-stations die door de koers doorlopen worden. Een ongelooflijk spektakel die door klein en groot geapprecieerd zal worden. En de jonge skiërs die hun talent willen uiten mogen op 7 en 8 december 2012 deelnemen aan de Energiapura Atomic Cup op het beroemde Signal slalomstadium, en vervolgens op 14 januari, aan een skicrosscompetitie onder de hoede van de kampioene Ophà©lie David!

Wat uw programma ook zij, weet zeker dat een skimium partner winkel u zal begeleiden en u een economische en praktische skiverhuurdienst zal bieden. U kan op voorrand online bestellen van thuisuit en genieten van een grote keuze van skimateriaal: alpijnse skiën, langlauf ski‘˜s, rackets, snowboard, skischoenen, helmenà¢â‚¬¦U zal de kwaliteit van het onthaal van de skimium partner winkels appreciëren en genieten van de professionele raad . U profiteert van economische prijzen, en van kortingen tot 50% op uw skiverhuur mits een simpele voorschot van 10%. Een service die door de skimium klanten gewaardeerd wordt. Neem een kijkje op www.skimium.fr.