(Persbericht) Son, 3 maart 2011: Het Thorbecke Voortgezet Onderwijs leidt ongeveer 2000 leerlingen op voor een VWO-, HAVO-, MAVO of VMBO-diploma. Het Thorbecke onderscheid zich door de vele aandacht aan de ontwikkeling van de individuele talenten van de leerlingen, op het gebied van kunst & cultuur en sport. Het Thorbecke stelt de persoonlijke ontwikkeling van de leerling voorop en beschikt bovendien over speciale onderwijsmogelijkheden voor topsporttalenten.

De laatste jaren heeft de digitalisering in het onderwijs een hoop veranderd; klassen zijn groter geworden en de pc is onmisbaar. Deze veranderingen vergen een hoop flexibiliteit en organisatie, ook van de medewerkers van het Thorbecke Voortgezet Onderwijs. HOB ondersteunt het Thorbecke hierin en maakt werken op afstand mogelijk. De ICT kan op een efficiënte wijze ingezet wordt ter ondersteuning van het onderwijsproces waarbij de leerling centraal staat.

De HOB Secure Remote Access oplossing wordt op diverse manieren functioneel ingezet al naar gelang de behoefte van de desbetreffende gebruikersgroep. De docenten hebben altijd en overal toegang tot relevante onderwijsapplicaties. Onderwijsinformatie kan snel verwerkt worden, zodat deze up-to-date beschikbaar is voor de leerling. Daarnaast maken de medewerkers van de roosterafdeling en de administratie dankbaar gebruik van de optie om overal en altijd in te kunnen loggen op het netwerk. Zo kunnen zij ook buiten schooltijden nog meldingen en wijzigingen doorvoeren.
Voor de ICT beheerders van Thorbecke biedt de HOB oplossing als belangrijkste voordeel, dat de beheerders altijd en overal support en ondersteuning kunnen bieden en dus vaker en sneller beschikbaar zijn voor de leerling. Zoals bijvoorbeeld het remote overnemen van de werkplek van de leerling om service te bieden, dit kan zonder feitelijk aanwezig te hoeven zijn.

Het Thorbecke zet de HOB oplossing in, om kennis, onderwijsinformatie en -diensten centraal beschikbaar te stellen en ondersteunende processen efficiënt uit te voeren, om zo het onderwijs richting de leerling te verbeteren.

________________________________________

Over HOB:
HOB The Secure Access Company te Son (Eindhoven) is een zelfstandig onderdeel van de software ontwikkelaar en netwerkservice provider HOB GmbH & Co., een onderdeel van de Brandstà¤tter Group Germany. HOB GmbH & Co is een software developer en ontwikkelt innovatieve softwarematige connectivity en security oplossingen. HOB biedt innovatieve oplossingen op het gebied van server based computing, secure remote access, VoIP en virtualisatie. HOB heeft vestigingen in Duitsland, Nederland, Verenigde Staten, Frankrijk, Malta en Mexico.

www.hob.nl