(Persbericht) Het "Valentine Peace Project" (Valentijns-vredesactie), 14 februari 2011, Amsterdam.

Stel je voor, dat je ineens, zomaar in een drukke straat, een cadeautje krijgt. Een klein geschenk, bijvoorbeeld een bloem of een gedicht of een boodschap van vrede en liefde - van iemand die je niet kent - gewoon uit het hart. Geen bijbedoelingen, er wordt niets van je teruggevraagd, behalve het idee: Verspreid de Vrede!

Door rechtstreeks te communiceren met bloemen en poëzie, nodigen we iedereen uit om zich met "vrede" bezig te houden. Op 14 februari, Valentijnsdag, zullen we gedichten die we vanuit de hele wereld hebben gekregen, op de straten en pleinen in Amsterdam uitdelen en voordragen, met de hulp van enthousiaste vrijwilligers.

"Vrede op aarde" (Peace on Earth), in G.Gallery.
Tijd: maandag 14 februari, 11:00-19:00 u.ur
Plek: G.Gallery, Singel 188, 1016 AA Amsterdam (bij Oude Leliestraat en
Torensluis, dichtbij de Dam en Raadhuisstraat)
Website: www.ggallery.nl
Kaartje op OpenStreetMap: http://xrl.in/72e1

Het programma op 14 februari: ontmoeting in de G.Gallery van degenen die meedoen, open podium voor gedichten en muziek, beeldende kunst, workshop à¢â‚¬Å“het maken van papieren bloemenà¢â‚¬, bevestigen van gedichten, rolletjes maken etc.

Op maandag de 14e zullen er duizenden anjers uit Nederland en Gaza beschikbaar zijn en "eerlijke" (Fair Trade) rozen uit Zimbabwe en Kenya, en ook duizenden gedichten die vanuit de hele wereld bijelkaar zijn gebracht en uitgekozen om een vredesboodschap door te geven op Valentijnsdag - Zaai stapjes van liefde en vrede! Kom met je vredelievendheid en help mee aan deze actie om de boodschap in de hele stad te verspreiden! Het leukste is als je de 14e met een bakfiets op stap kunt gaan.

Iedereen kan meedoen, ook u, zelfs JIJ! Maak iets moois of leuks, om het weg te geven. Druk een gedicht af, zelfgemaakt of van je favoriete dichter, om het te delen. Doe zomaar iets aardigs! Ontdek weer het mysterie, de magie en de kracht van de liefde - het is er allemaal nog, als jij dat wil! En dat allemaal op 14 februari op de straten en pleinen van Amsterdam.

Het Valentine Peace Project is een groeiende beweging van kunstenaars en vredesactivisten. Samen met anderen zetten we ons in voor vredesgesprekken op scholen, poëzie-evenementen in galeries, straat-activiteiten enzovoort. En zo bouwen we een "vredesmerknaam" op voor producten uit conflictgebieden, liefdesgiften, voor vrede.

Wat betekent vrede voor jou? Laat het zien!

Zie ook de webpagina's op: www.valentinepeaceproject.org

En sluit je bij ons aan op Facebook: www.facebook.com/group.php?gid=7861013275

----------------------------------------------------------------

NOTE: Niet voor publicatie!
Voor Informatie contacteer:
06 48016172 Elena Kravtchenko - Coà¶rdinator Amsterdam [email protected]
44 07849 203 540 Federico Hewson - De grondlegger van het project [email protected]