(Persbericht) Eindhoven, 24 februari 2011 - Heuschen & Schrouff Oriental Foods Trading, distributeur en marktleider van authentiek Aziatische voedingsmiddelen en producten in Europa, heeft Zetes de opdracht gegund voor het implementeren van een RF-netwerk in haar nieuwe distributiecentrum te Landgraaf. Deze opdracht maakt deel uit van een aantal uitbreidingen die Heuschen & Schrouff momenteel binnen de organisatie realiseert. Het RF-netwerk wordt gebruikt om het voorraadbeheer in een nieuw magazijn van 10.000 m2 te optimaliseren, dat men onlangs in gebruik heeft genomen.

Het RF-project bij Heuschen & Schrouff bestaat uit een draadloos netwerk, gebaseerd op een Motorola Wireless LAN Switch RFS6000 en 25 LXE handcomputers van het type MX7. Deze zijn ook geschikt voor gebruik bij de lage temperatuur in de 'cold store', een diepvriesomgeving binnen het nieuwe magazijn. Verder maakt de robuuste LXE VX6 voertuigcomputer deel uit van het RF-project. Deze opdracht is een uitbreiding op het bestaande RF-netwerk, dat Zetes al eerder voor Heuschen & Schrouff heeft gerealiseerd. De totale magazijnoppervlakte bedraagt nu 30.000 m2.

Via een Telnet server (SAP Console) en het RF-netwerk worden alle magazijnhandelingen direct in SAP verwerkt, waardoor een optimale realtime beheersbaarheid van gegevens ontstaat. De mobiele handcomputers en voertuigcomputer zijn 'voice ready', zodat men in een latere fase binnen het DC van Heuschen & Schrouff ook eenvoudig voicepicking kan gaan toepassen.

à¢â‚¬Å“Wij hebben voor Zetes gekozen vanwege de brede ervaring en specialistische kennis op het gebied van RF en Voice," zegt Pascal Wetzels, Manager Logistiek bij Heuschen & Schrouff. "Zetes heeft zich van alle andere spelers op de markt weten te onderscheiden door hun goede service, snelle reactie en hoge betrokkenheid bij ons project. Wij zien de implementatie van het RF-netwerk daarom met vertrouwen tegemoet. Wanneer wij in de toekomst besluiten te investeren in een systeem voor het automatisch printen en aanbrengen van labels op onze pallets, wordt Zetes ook zeker benaderd.à¢â‚¬

Over Heuschen & Schrouff
Heuschen & Schrouff Oriental Foods Trading BV is de marktleidende distributeur van authentiek Aziatische food en non food producten in Duitsland, Oostenrijk en de Benelux. Heuschen & Schrouff importeert de smaak van Azië - de typische levensmiddelen en merken die in de supermarktschappen van Azië te vinden zijn. Heuschen & Schrouff wil de Europese eettafel verrijken met de smaak en geur van authentieke Aziatische maaltijden. H&S Oriental Foods Trading BV, H&S Fresh Foods BV zijn dochterondernemingen van de moedermaatschappij Heuschen & Schrouff Foods Group. Vanuit het bedrijfsterrein van 50.000 m2 in Landgraaf zorgen 200 werknemers voor de distributie van authentiek Aziatische food en non food producten naar toko‘˜s, supermarktketens en groothandels in Europa.

Over Zetes
Zetes Industries (Euronext Brussels: ZTS) is een toonaangevende Europese producent van oplossingen en diensten met toegevoegde waarde voor de automatische identificatie van goederen en personen. Zetes gebruikt zowel nieuwe als bestaande technologieën (barcode, stemherkenning, RFID, chipkaarten, biometrie) en ontwikkelt Solution Architecture Frameworks die bijdragen tot een verbeterde werking van vele klanten in tal van marktsegmenten: productie, transport, logistiek, retail, gezondheidszorg, financiën, telecommunicatie, overheid en de publieke sector. De Zetes Groep heeft haar hoofdkantoor in Brussel en vestigingen in België, Cà´te d'Ivoire, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Israël, Italië, Nederland, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Zetes heeft momenteel meer dan 800 werknemers in dienst; de geconsolideerde omzet in 2009 bedroeg 167 miljoen euro. Meer informatie op www.zetes.com.