Delft, 31 mei IT-dienstverlener HintTech heeft in gezelschap van de Servische president Boris Tadic een businessreis aan Noorwegen gebracht. Het bedrijf dat kantoor houdt in Delft is sinds begin dit jaar bezig om voet aan de grond te krijgen in Scandinavië.
HintTech was uitgenodigd om als deelnemer van een zakelijke delegatie, bestaande uit 15 vooraanstaande Servische bedrijven, de Servische president Boris Tadic te begeleiden op diens officiële bezoek aan Noorwegen. De Servische ontwikkelafdeling van HintTech vertegenwoordigde als enige IT-bedrijf de Servische IT-sector.
Het officiële bezoek aan Noorwegen past perfect in het streven van HintTech om voet aan de grond te krijgen in Scandinavië. HintTech is sinds begin 2010 actief in de Scandinavische markt en opende op 1 januari dit jaar een vestiging in Borlà¤nge in Zweden. Het bedrijf wil met de nieuwste uitbreiding klanten in Scandinavië producten en diensten bieden volgens de hoge Nederlandse kwaliteitsstandaard.
Tijdens de receptie op de Servische ambassade in Oslo kreeg Dejan Curcic, directeur van HintTech Servië, de gelegenheid om president Tadic de plannen van HintTech met betrekking tot de Scandinavische markt uiteen te zetten. Curic: ´De president heeft gezegd dat de kansen er zijn en dat we er voor moeten gaan.‘˜ Die kansen waarover werd gesproken, zijn volgens HintTech met name gelegen in het feit dat er grote vraag bestaat in Scandinavie naar geavanceerde IT-systemen, vooral wanneer deze gepaard gaan met een hoogwaardige ondersteuning.
HintTech richt zich op eBusiness-technologie (Tridion CMS, Sitecore CMS, Hippo CMS en ADAM digital asset management), IT-projecten (.Net en Java) en Application Lifecycle Management en heeft sinds twee jaar een volwaardige ontwikkelafdeling in Servië. Het afgelopen jaar wist de vestiging op de Balkan met maar liefst 50 procent te groeien.

Over HintTech
HintTech is specialist op het gebied van eBusiness-technologie (Tridion CMS, Sitecore CMS, Hippo CMS en ADAM digital asset management), IT-projecten (.Net en Java) en Application Lifecycle Management. Sinds 2009 heeft het tevens de discipline testen en kwaliteitszorg in zijn portfolio. Het bedrijf is opgericht in 1997 en werkt met innovatieve en bewezen technologieën en methodieken. Hiermee realiseert HintTech kwalitatieve maatwerkoplossingen voor zijn klanten. Voor Tridion, ADAM, Microsoft, Sun J2EE࢑ž¢ en IBM WebSphere is HintTech zowel adviserend als uitvoerend partner. HintTech kan onder andere Belastingdienst, Essent, ING en KLM tot zijn klanten rekenen. HintTech heeft momenteel 117 medewerkers in dienst en heeft vestigingen in Delft, San Francisco, Novi Sad en Borlà¤nge. Kijk voor meer informatie op www.hinttech.com