(EMEA Persberichten) Historic Hotels of Europe met nieuwe iPhone app fully connected
Met je iPhone onderweg zoeken naar de mooiste kastelen en landgoederen

Amsterdam, 4 augustus 2010: Historic Hotels of Europe (HHE) heeft een à¢â‚¬Å“mooi verhaal te vertellenà¢â‚¬: een nieuwe gratis te downloaden iPhone app geeft reizigers de mogelijkheid om naar traditionele en authentieke hotels te zoeken in heel Europa. Daarnaast kan men de beschikbaarheid controleren à©n een verblijf reserveren. Historic Hotels of Europe bestaat uit 20 hotel organisaties die gezamenlijk bijna 700 unieke- en individueel geselecteerde historische panden vertegenwoordigen door heel Europa. Historic Hotels behoort hiermee tot de voorlopers in de hotelwereld.

Historic Hotels laat met de ontwikkeling van de iPhone app zien in de technologische voorhoede mee te spelen op het gebied van reserveringen via smartphones. Historic Hotels ziet het als een enorme extra service voor de gasten van de aangesloten hotels, niet alleen in de Benelux, maar door heel Europa.

Zoekmogelijkheden
Met behulp van de nieuwe iPhone app kan de gebruiker zoeken op eigen situatie (hotels "in de buurt van mij"), soort accommodatie (kasteel, paleis, landhuis, boutique, etc.) activiteiten en de locatie (kust, bergen, stad, etc.). Interactieve Google maps helpen de reizigers om gemakkelijk het dichtstbijzijnde hotel in de omgeving te vinden. Zodra het ´droomà¢â‚¬ hotel is gevonden, vindt de gebruiker alle relevante informatie over het pand en worden foto‘˜s weergegeven. Daarnaast heeft men de mogelijkheid om de beschikbaarheid te controleren, om het hotel te bellen of om direct online te boeken. Verder geeft de app de gebruiker toegang tot alle informatie over de overkoepelende landenorganisaties, verschillende historische hotelorganisaties, speciale aanbiedingen en actuele persberichten. De nieuwe iPhone app is gratis en nu beschikbaar op www.historichotelsofeurope.com en in de Apple Store.

Hotels in heel Europa
Alle aangesloten hotels worden allemaal gepresenteerd op de vernieuwde website van de Europese organisatie: www.historichotelsofeurope.com . Inhoud en zoekmogelijkheden van de website zijn nu gecombineerd met de krachtige functionaliteit van de iPhone. Het vinden van mooie en bijzondere hotels is louter kinderspel geworden met deze nieuwe app die nu is gelanceerd. Via de homepage kunt u via een simpele link de app downloaden. Alle hotels die aangesloten zijn bij Historic Hotels of the Benelux zijn uiteraard ook vindbaar via deze nieuwe manier.

Historic Hotels of the Benelux
Historic Hotels of the Benelux bestaat in haar huidige vorm sinds 2006. De hotels zijn op dat moment toegetreden tot de Europese marketing organisatie Historic Hotels of Europe, die via gezamenlijke marketing activiteiten aandacht vraagt voor historische accommodaties, architectuur en culturele tradities in Europa. Elk hotel van de Historic Hotels of the Benelux is dan ook gehuisvest in een monumentaal gebouw, allemaal anders, allen uniek. Missie is gasten in contact brengen met historische centra van steden of stadjes en bijzondere plekken daarbuiten; cultuur en kunst zijn steeds binnen handbereik. Welbekende hoteliers zoals onder andere Camille Oostwegel en Gui de Vries vormen het veelzijdige gezelschap van de bijna veertig leden in Nederland, België en Luxemburg. De hotels leveren excellente service, zitten allemaal in het vier en vijf sterren luxe segment en indien een restaurant onderdeel uitmaakt van het hotel wordt er culinair zeer hoogwaardig gekookt. Voor meer informatie zie www.historichotelsbenelux.com

(Niet voor publicatie)
Voor meer informatie over dit bericht:

HarverPro Interactieve Communicatie & PR
Harriet Verhoeven
[email protected]
Tel: 0348-560731

Voor meer informatie en hoge resolutie beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Historic Hotels of the Benelux
Annemarieke van der Velden
[email protected]
Tel : +31.6.520 5550