(Persbericht) PERSBERICHT

Historic Hotels of the Benelux voegt 700 jaar gastvrijheid aan bestand toe
Label voor cultuurhistorische hotels presenteert drie nieuwe leden

Amsterdam, 6 oktober 2010 Historic Hotels of the Benelux groeit verder. Het gezamenlijke aanbod mag sinds deze week drie nieuwe aanwinsten tot haar rijtje ´luxe hotels gevestigd in een monumentaal pand‘˜ rekenen. Het gaat om respectabele namen die met elkaar opgeteld 700 jaar gastvrijheid toevoegen aan het portfolio. Mansion Hotel Bos & Ven in Oisterwijk, Hotel de Draak in Bergen op Zoom en Hotel Restaurant Lubbelinkhof te Odoorn worden opgenomen in het bestand van inmiddels ruim veertig leden. De strategie van het label is zich niet alleen te richten op de historie maar ook op positionering en vooruitgang. Zo presenteerde de club deze zomer nog een eigen Iphone App voor reserveringen.

Historische hotels nog interessanter
à¢â‚¬Å“De kwaliteit van een verblijf bij ook weer deze drie nieuw aangesloten bedrijven sluit naadloos aan bij hetgeen wij beloven aan onze gastenà¢â‚¬, aldus directeur Annemarieke van der Velden van Historic Hotels of the Benelux. à¢â‚¬Å“Het netwerk van historische hotels in Europa wordt door deze prachtige aanwinsten nog interessanter om te bezoeken.à¢â‚¬ Naast de overnachting zelf biedt een verblijf in à©à©n van de hotels de ideale mogelijkheid tot het organiseren van diverse uitjes. Dit kan zakelijk als privà©, maar ook formeel of informeel.

Mansion Hotel Bos & Ven
´Mansion Hotel Bos & Ven kent een rijke historie met een koninklijk randje. Gasten die kiezen voor een verblijf in ons hotel, vinden hier sinds 1920 alle ingrediënten voor een heerlijk verblijf: Brabantse gastvrijheid, gulle gastronomie en volop cultuurhistorie‘˜ aldus Henk Verhoeven, directeur van Bos & Ven.

Hotel de Draak
Ook Hotel de Draak in Bergen op Zoom is een toevoeging van formaat. Het pand vervult in ieder geval al vanaf 1397 de functie van hotel en is daarmee het oudste hotel van Nederland. Frans Hazen van Hotel de Draak: à¢â‚¬Å“Ik doe niet alleen De Draak, maar ook Bergen op Zoom tekort als ik me niet aan zou sluiten bij Historic Hotels of the Benelux.à¢â‚¬

Hotel Restaurant Lubbelinkhof
Als laatste wordt ook Hotel & Restaurant Lubbelinkhof lid van Historic Hotels of the Benelux. à¢â‚¬Å“Apart in zijn soort, want hotel Lubbelinkhof biedt de mogelijkheid om in een gerenoveerde karakteristieke boerderij uit 1928 te overnachtenà¢â‚¬, aldus Gerfried Hoogeveen van de Lubbelinkhof.

Door eigenheid nooit ´gewoon‘˜ overnachten
Doordat ieder lid haar eigenheid behoudt, is elke overnachting uniek en kan de gast op elk gewenst niveau keuzes maken. Ieder hotel garandeert weer op haar eigen manier authenticiteit en zorg voor haar gasten. Hierdoor zal een verblijf bij à©à©n van de hotels aangesloten bij Historic Hotels of the Benelux nooit ´gewoon‘˜ worden.

Historic Hotels of the Benelux
Historic Hotels of the Benelux bestaat in haar huidige vorm sinds 2006. De hotels zijn op dat moment toegetreden tot de Europese marketingorganisatie Historic Hotels of Europe. Historic Hotels of Europe vraagt via gezamenlijke marketingactiviteiten aandacht voor historische accommodaties, architectuur en culturele tradities in Europa. Elk hotellid van Historic Hotels of the Benelux is dan ook gehuisvest in een monumentaal gebouw, allemaal anders, allen uniek. De missie is om gasten in contact brengen met historische centra van steden, stadjes en bijzondere plekken daarbuiten; cultuur en kunst zijn steeds binnen handbereik. Welbekende hoteliers zoals onder andere Camille Oostwegel en Gui de Vries vormen het veelzijdige gezelschap van de ruim veertig leden in Nederland, België en Luxemburg. De hotels leveren excellente service, zitten allemaal in het vier en vijf sterren luxesegment en indien een restaurant onderdeel uitmaakt van het hotel wordt er gastronomisch gekookt. Voor meer informatie zie www.historichotelsbenelux.com

(Niet voor publicatie)
Voor meer informatie over dit bericht:

HarverPro Interactieve Communicatie & PR
Robert Verhoeven
[email protected]
Tel: 0348-560731