(Persbericht) Er kunnen veel redenen zijn om de waarde van de auto te bepalen. De autowaarde heb je nodig als je een auto in gaat ruilen, een auto zelf particulier gaat verkopen of als je gewoon benieuwd bent naar de autowaarde. De auto waarde bepalen kan op verschillende manieren. We bekeken enkele alternatieven om de waarde van de auto te bepalen.

Op televisie wordt je doodgegooid met tv commercials waarin je je per sms de autowaarde op kunt vragen. Drie sms-jes van E 1,50 en je ontvangt de boekjeswaarde per sms. Maar wat heb je daar nu aan? Je kunt de auto er niet voor verkopen en deze autowaarde is op geen enkele wijze gegarandeerd.

Autotaxateur
Via de Gouden Gids kun je ook een autotaxateur zoeken. Dit wordt vooral gebruikt door bezitters van exclusieve en bijzondere auto's. De verzekeringsmaatschappij kan dit als eis stellen als er een all risk verzekering wordt gevraagd voor zo'n bijzondere auto. De kosten van zo'n autotaxatie lopen al snel in de honderden euro's. Nog steeds wordt deze waarde door niemand gegarandeerd bij inkoop, dit is uitsluitend het bedrag dat de verzekering zal uitkeren bij een total loss schade.

Occasion site
Je kunt ook kijken waar vergelijkbare auto‘˜s voor te koop staan op occasionverzamelsites zoals gaspedaal.nl. Op deze site kun je eenvoudig zoeken op bijna alle grote occasion advertentiesites. Daarna doe je een zoekopdracht op Marktplaats, waar vooral particulier aanbod staat, zodat men een goed en breed prijsgevoel ontwikkeld.

Autohandelaar
Ga ook bij enkele autohandelaren langs en vraag hun naar de inkoopprijs als je niets terugkoopt. Het is tijdrovend maar je weet wel waar je aan toe bent en hebt een goede minimum verkoopprijs.

Auto verkopen
Als je haast hebt en geen gedoe wilt dan is er ook een andere oplossing. Via auto verkopen websites zoals VerkopenAuto.nl en Waarde-Auto.nl kun je de auto eenvoudig gratis door ruim 1.572 officiële RDW aangesloten en goedgekeurde autodealers laten taxeren.

Auto waarde
De aangesloten autohandelaren zullen vrijblijvend de autowaarde bepalen en het hoogste bod wordt u binnen 24 tot 48 uur per e-mail toegezonden. De consument kan hierna de auto met een druk op de knop verkopen. De auto wordt daarna doorgaans gratis bij de consument thuis opgehaald, men ontvangt ter plaatse de RDW vrijwaring en de betaling contant of via een bankoverschrijving.

Veilig zaken doen op internet
Bij het zaken doen via internet gaat nogal eens wat mis. Daarom zijn de websites VerkopenAuto.nl en Waarde-Auto.nl aangesloten bij de stichting Webshop Keurmerk en wordt er uitsluitend samengewerkt met officiële bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer aangesloten autobedrijven.

Meer nieuws en tips over auto verkopen is te vinden op AutoVerkopenTips.nl