Je bent bij de dealer geweest en de inruilprijs voor de oude auto viel tegen. Je hebt de auto op internet gezet en je krijgt voor je gevoel slechte biedingen en weinig serieuze reacties. Je ziet vergelijkbare auto´s voor veel meer geld te koop staan. Wat is die auto nu eigenlijk waard?

Het is niet gemakkelijk om de waarde van een auto te bepalen. Als je een beetje de weg weet op internet is er het een en ander te vinden. We zullen enkele mogelijkheden behandelen zodat ook jij een reële dagwaarde kunt bepalen en je de auto snel tegen een redelijke prijs weet te verkopen.

Advertentiesites
Je begint met het zoeken van vergelijkbare auto´s op een occasions verzamelsite zoals www.gaspedaal.nl. Op deze site kun je eenvoudig zoeken op bijna alle grote occasion advertentiesites. Daarna doe je een zoekopdracht op Marktplaats waar vooral particulier aanbod staat.

Auto zoeken
Let er op dat je de zoekcriteria voor de auto niet te beperkt neemt. Kijk ook naar auto´s die een jaar jonger zijn of auto´s die een stuk minder gereden hebben. Ook zijn lang niet alle opties van belang bij de prijsbepaling. Een airco of stuurbekrachtiging is belangrijk. Of die airco automatisch is of niet dat heeft niet veel effect. Ook zaken als spoilers, trekhaken en elektrische dingen zijn leuk maar hebben geen grote invloed op de restwaarde. Sorteer de vraagprijzen ook altijd van laag naar hoog, consumenten zullen altijd op de goedkoopste exemplaren zoeken, niet de duurdere.

Autodealer bezoeken
Bezoek gerust ook eens een aantal autodealers en vraag wat hun voor een auto willen geven als je daar niets terug koopt. Het is tijdrovend maar je weet wel waar je aan toe bent en hebt een goede minimum verkoopprijs.

Dagwaarde auto
Via de website www.autodna.nl kun je zien wat de ´boekjes´ dagwaarde is van een auto. Dit is de waarde die bijvoorbeeld ook door verzekeringsmaatschappijen wordt gebruikt. Het nadeel is dat deze prijzen theoretisch berekend worden en niet altijd aansluiten bij de vraagprijzen die je bijvoorbeeld op internet ziet.

Na het bekijken van deze prijzen heb je een aardig idee hoe de prijzen liggen. Zet je de auto particulier te koop zorg dat je dan in een keer een scherpe vraagprijs bepaald en niet te veel vraagt. Je kunt beter een scherpe prijs vragen en daar niets meer vanaf doen dan veel te vragen en heel veel korting geven in de onderhandelingen.

Auto snel verkopen
Als je niet zo veel zin hebt in het plaatsen van al die advertenties en het bezoeken van dealers dan is er een alternatief. Omdat veel mensen huiverig zijn hun auto zelf particulier te verkopen door de verhalen die de ronde doen over vals geld transacties, omgekatte auto´s en diefstal tijdens de proefrit is er een alternatief opgezet. Via de website www.ikwilvanmijnautoaf.nl kun je de auto eenvoudig gratis door ruim 1.000 RDW aangesloten en goedgekeurde autodealers laten taxeren.

De dealers zullen een vrijblijvende inkoopbieding uitbrengen en het hoogste bod wordt u binnen 48 uur per e-mail toegezonden. U kunt hierna de auto met een druk op de knop verkopen. De auto wordt daarna doorgaans gratis bij u thuis opgehaald, u ontvangt ter plaatse de RDW vrijwaring en de betaling contant of via een bankoverschrijving.

Betrouwbaar adres
De website www.ikwilvanmijnautoaf.nl is aangesloten bij de stichting Webshop Keurmerk om een correcte afhandeling te waarborgen. Dagelijks verkopen ze tientallen auto´s voor consumenten, ZZP-ers en het MKB. Sinds de start in 2007 hebben meer dan 130.000 mensen hun auto laten taxeren via deze autoinkoop website.

Website: http://www.ikwilvanmijnautoaf.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular