Duurzame ontwikkeling staat sterk in de belangstelling. Niet minder dan 96% van de mensen zegt duurzame ontwikkeling belangrijk te vinden. Maar hoe duurzaam is onze samenleving? Wie weet het antwoord? In de loop der jaren zijn veel indexen ontwikkeld om de duurzaamheid te meten, waaronder hele goede.

Er is echter nog geen index die alle aspecten van duurzame samenleving omvat, eenvoudig en overzichtelijk is en geschikt is om Nederland te vergelijken met andere landen. Kijk voor meer informatie op www.stichtingmilieunet.nl

De Index voor een Duurzame Samenleving, de IDS, integreert voor het eerst op duidelijke wijze duurzaamheid en leefbaarheid. De IDS is gebaseerd op openbare gegevens van wetenschappelijke instituten en internationale organisaties. De IDS laat in een oogopslag zien hoe duurzaam de samenleving in ons land is, op welke punten het goed gaat en waar verbetering nodig is. De IDS van 150 landen wordt overzichtelijk weergegeven op een aantal wereldkaarten. Doel van de IDS is om mensen bewust te maken van de huidige situatie en hen te stimuleren om maatregelen te treffen die de duurzame samenleving bevorderen. De Index voor een Duurzame Samenleving, de IDS, is ook uitgegeven in boekvorm met de titel Nederland Duurzaam?