De tijd waar de werkvloer bestond uit opgedeelde hokjes is lang verleden tijd. De moderne werknemer wilt intrageren met zijn collega's en wenst te vertoeven in een ontspannende werkatmosfeer die aansluit bij de visie van het bedrijf. De opdeling van de kantoorruimten heeft daarom een heuse omwenteling ondergaan waardoor er verschillende visies op het fenomeen 'de ideale kantoorinrichting' zijn ontstaan. Maar hoe kies je nu de juiste kantoorinrichting?

Een kantoor is meer dan een vierkant waar je een paar werknemers kan neerpoten, maar eerder een motor die je organisatie draaiende houdt. Net als een motor moet ieder stukje weloverwogen gekozen en geplaatst worden. Je moet jezelf de vraag stellen wat is het doel van mijn ruimte, dat kan van onderhandelen, ontwerpen , zelfstandig werk tot ontvangt gaan. Voor elke doelstelling is er wel een unieke inrichting voor handen.Het dus ook aan te raden om even je licht op te steken bij een expert ter zake. Een kenner van het vak zal je met raad en daad kunnen bijstaan als het gaat om kastindeling, stoelkeuze tot het plaatsen van glazen wanden. Je ruimte zo optimaal mogelijk indelen om tot een hogere effectiviteit te komen, daar moet je voor gaan.

Maar je kantoorinrichting is meer dan alleen het nuttig opdelen van je kantoorruimte, het draagt ook bij tot de look-and-feel binnen je bedrijf. Wanneer je jezelf wilt positioneren als een moderne organisatie kies je beter voor een kantoorinrichting die past bij deze visie. Dit zorgt ervoor dat je kantoor als het ware bijdraagt tot de bedrijfscultuur. Een duidelijke bedrijfscultuur werpt zijn vruchten af op de werknemers aangezien zij iedere dag opnieuw aanvoelen dat iedereen op dezelfde lijn zit. Ook klanten zullen de conformiteit binnen de organisatie oppikken wat een hogere graad van geloofwaardigheid met zich meebrengt.

Het is duidelijk dat het kiezen van de juiste kantoorinrichting niet over een dag ijs gaat.
Laat je dus vooraf informeren wat je verschillende opties zijn, bekijk voldoende voorbeelden over jouw visie op kantoorinrichting en laat je bijstaan door een vakexpert.
Alleen zo weet je zeker dat jouw motor vlotjes blijft draaien.