Hartelijk en met veel enthousiasme werd het Bewonerscomità© Korvelseweg zaterdag ontvangen bij Hoed & Hoed aan de Korvelseweg 237 in Tilburg.

Het comità© was hier om aan de eigenaresse de Korvelprijs 2010 uit te reiken.

Eigenaresse Marleen Mangnus luisterde met trots en blijdschap naar de woorden van de voorzitter van het comità© Theo Cuijpers.
"Een prijs om te laten zien dat het hier niet alleen maar kommer en kwel is"., zo vertelde Cuijpers. "Maar ook om te laten zien dat voorbeeldige initiatieven een steuntje in de rug verdienen en om te laten zien dat we als Bewonerscomità© niet alleen maar reageren op wat de gemeente en de projectontwikkelaars allemaal bedenken.", vervolgde Cuijpers. "Ons plan voor een nieuwe kiosk op het Korvelplein
is een ander voorbeeld van het comità© dat actief wil zijn op een positieve manier".

Na deze woorden nam Marleen Mangnus de prijzen in ontvangst. Zo ontving ze een bos bloemen, een certificaat, een bon om lekker uit eten te gaan en een door het Bewonercomità© ontworpen canvas met hierop haar eigen winkelpand in aquarel stijl.

Voor de Korvelprijs 2010 waren drie panden genomineerd;

- Zomerstraat 49 (ooit ontworpen door architect Jan van der Valk)
- Korvelseweg 207 (Starwear Fashion)
- Korvelseweg 237 (Hoed & Hoed)

Het Bewonerscomità© stemde uiteindelijk met een meerderheid voor het pand van Hoed & Hoed. Hier heeft Marleen Mangnus geruime tijd aan gewerkt. Het is precies zo'n soort winkel die wij graag in de straat zien. Dit soort winkels hebben we nodig om van de straat weer de aantrekkelijke winkelstraat te maken die het ooit was.

Met veel aandacht en zorg voor details is aan het pand gewerkt. Bij deze renovatie kwamen ook voor het eerst sinds jaren weer de originele glas-in-lood ramen zichtbaar die jarenlang waren weggewerkt achter houten platen.

Marleen Magnus verteld;"De kleuren van de winkelpui heb ik afgestemd op de kleuren die terugkomen in de glas-in-lood ramen. Er kwam ineens een heel andere winkel naar voren. Een winkel met veel uitstraling en warmte".

Naast het opknappen van het pand is Magnus een bekend en professioneel hoedenmaakster. Ze maakt hoeden voor zichzelf maar ook in opdracht en geeft workshops hoeden maken. Haar hele winkel is een genot voor oog. Hoeden die met de meeste zorg en aandacht zijn ontworpen. Van klassiek tot modern, van bescheiden tot extra vagant.

Wij wensen Marleen veel succes met Hoed & Hoed.