(Persbericht) Bij Adver-Online kwamen we vandaag een interessant artikel tegen in De Telegraaf. Hierin wordt gemeld dat het hoge scholen en universiteiten voor elke studie moeten vermelden hoe groot de kans is op een baan. Onderwijs die kansloze opleidingen aanbieden zullen dit gaan voelen in hun portemonnee.

Deze maatregel komt uit de strategische agenda voor het hoger onderwijs, die vandaag besproken wordt in de ministerraad. Hogescholen en universiteiten worden verplicht vooraf aan de studie te melden hoe groot de kans op een baan is, hoe lang het duurt op werk te vinden en wat het gemiddelde startsalaris is met de opleiding op zak. Op dit moment zijn er nog te veel opleidingen die opleiden voor de werkloosheid.

Uit onderzoek van de HBO-Raad is gebleken dat vooral mensen met kunstvakopleidingen lange tijd zonder werk zitten. Daarnaast sluit hun studie vaak niet aan bij de beroepspraktijk. Technici weten daarentegen juist snel een baan te vinden na het afstuderen. 60 procent van de technici heeft binnen anderhalf jaar een vaste baan.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular