Nieuwegein 30 januari 2010 - Holland Engineering Consultants bv (HEC), kenniscentrum voor ontwerpoptimalisatie, is met ingang van heden reseller van de professionele simulatiesoftware Moldex3D, speciaal ontwikkeld voor de kunststof spuitgietindustrie. De samenwerking van HEC met het Taiwanese bedrijf CoreTech System Co., Ltd. (Moldex3D), wereldleider op het gebied van spuitgietsimulatie, zal zich richten op de Moldex3D/eDesign software. Met deze software kan het te spuitgieten ontwerp op efficiënte wijze worden gecontroleerd op sterkte en constructie en aanpassingen in het ontwerp kunnen direct worden doorgevoerd. Daardoor kan het product veel sneller à¨n tegen lagere kosten in de markt worden geïntroduceerd.

à¢â‚¬Å“Wij zijn zeer verheugd met deze samenwerking. Wij zijn continu op zoek naar nieuwe simulatiesoftware technologieën. Deze nieuwe loot aan onze stam ontbrak eigenlijk nog. Nu kunnen we de oplossingen van Moldex3D ook toegankelijk maken voor onze klantenà¢â‚¬, aldus Ed Hulst, directeur van HEC. à¢â‚¬Å“Al bijna 30 jaar vervullen we een voortrekkersrol in het selecteren van simulatiesoftware voor het bedrijfsleven. Dat is onze tak van sport, onze specialisatie. Voeg daarbij de hoogstaande kennis en ervaring van onze engineers in het kunnen omgaan met de software en je hebt een zeer ervaren team klaar staan waar onze klanten op kunnen terugvallenà¢â‚¬, zo betoogt Ed Hulst.

à¢â‚¬Å“Binnenkort gaan we de Moldex3D software breed uitrollen in de markt en worden er Hands-On Workshops georganiseerd op onze vestiging te Nieuwegein. Iedere belangstellende kan dan zelf het werken met Moldex3D ervarenà¢â‚¬, aldus een enthousiaste Ed Hulst.

Technische informatie
Moldex3D is een simulatiesoftware pakket voor het nauwkeurig kunnen berekenen van het kunststof spuitgietproces, waarbij o.a. het vloeigedrag, vezeloriëntatie en kromtrekking van producten wordt berekend. De software is onderverdeeld in een aantal praktische modules. De toepassing van de juiste module kan naar wens worden geselecteerd, waardoor er geen hoge investering gedaan hoeft te worden voor de aanschaf van een complex en kostbaar softwarepakket. Bovendien werkt Moldex3D op iedere moderne PC of laptop.

Door gebruik te maken van Moldex3D simulatiesoftware kunnen alle mogelijke variaties in het ontwerp, het materiaal maar ook de condities worden gesimuleerd en fouten worden direct opgespoord en aangepast. Zowel nieuwe als bestaande spuitgietmatrijzen kunnen worden geoptimaliseerd. De resultaten zijn navenant: geen dure prototypes, geen hardware testen, een grote zekerheid van de productprestaties en dus veel besparing in tijd en kosten.

De Moldex3D software wordt wereldwijd gebruikt door hoogstaande leveranciers van materialen, maar ook kennisinstituten. Spuitgietbedrijven zetten deze software in voor de ontwikkeling van nieuwe matrijzen. Moldex3D wordt ook ingezet als training tool en voor technische support.

Voor nadere informatie:
Holland Engineering Consultants, Ed Hulst. T: 030 600 60 60