Nieuwegein, 8 maart 2010. Holland Engineering Consultants bv (HEC), kenniscentrum voor ontwerpoptimalisatie, is per 8 maart reseller van de Altair software HyperWorks en solidThinking voor de Benelux.

De Altair HyperWorks engineering software bestaat uit o.a. HyperMesh en OptiStruct. Altair HyperMesh is een high-performance eindige elementen pre-processor die een zeer interactieve en visuele omgeving van productontwerp prestaties kan analyseren. Met de meest brede reeks van directe interfaces voor commerciële CAD- en CAE-systemen biedt HyperMesh een bewezen en consistente analyse platform voor de gehele onderneming.

Altair‘˜s OptiStruct is een bekroonde en op eindige-elementen gebaseerde technologie voor de ontwerpsynthese en structurele optimalisatie. OptiStruct helpt ingenieurs en ontwerpers in het snel kunnen ontwikkelen van lichtgewicht en structureel efficiënte ontwerpen door het creëren van innovatieve concepten.
Bij het voorspellen van de optimale vorm van de structuren in het begin van het ontwerp proces, met behulp van de topologie optimalisatiemethoden, vergemakkelijkt OptiStruct een op analyse-gebaseerd ontwerpproces dat resulteert in efficiëntere ontwerpen met kortere doorlooptijden. In het ontwerp proces kunnen de optimalisatiemogelijkheden van OptiStruct worden toegepast op de verdere verbetering van de ontwerp prestaties. Met behulp van zeer geavanceerde optimalisatie algoritmen, kan OptiStruct de meest complexe problemen oplossen.

De solidThinking software is speciaal ontwikkeld voor industrieel ontwerpers die vorm optimalisatie, het experimenteren met nieuwe vormen à¨n het koppelen van vorm aan functie mogelijk maakt. Een groot voordeel van de Altair software is dat het CAD onafhankelijk is, waardoor het software pakket aan ieder willekeurig CAD systeem kan worden gekoppeld.

Toenemende druk op engineers
Er is een steeds toenemende druk op engineers om zowel kosten reducerend te ontwerpen als het realiseren van kortere doorlooptijden. En dat terwijl de ontwerpen steeds complexer van aard worden; met name speelt dit een rol bij grotere projecten.
Altair HyperWorks à©à©n van ‘˜s werelds meest toonaangevende engineering softwarebedrijven - biedt juist hiervoor software om aan al deze uitdagingen tegemoet te komen. Bijzonder hierbij is dat het gebruik van de software van Altair via tokens geregeld wordt. Dit betekent dat een bedrijf geen keuze hoeft te maken uit de diverse pakketten en hiervoor dan een investering moet doen, maar in principe alle pakketten van Altair beschikbaar heeft en op basis van de beschikbare hoeveelheid tokens kan gebruiken. Extra interessant is dat ook andere software ontwikkelaars zijn toegetreden tot dit door Altair gepatenteerde token systeem. Voorbeelden zijn o.a. simulatiesoftware voor vermoeiingsberekeningen van nCode en Femfat, Madimo, de Moldex3D simulatiesoftware voor kunststof spuitgieten, etc. Met Altair ervaart u het gemak van à©à©n inkoopkanaal voor al uw software. Bovendien is het ook mogelijk incidenteel benodigde (dure) pakketten te gebruiken.

Tijdens de contract ondertekening benadrukt Michael Arold, directeur HyperWorks Channel Sales van Altair European Operations à¢â‚¬Å“erg verheugd te zijn HEC als channel partner in de Benelux regio in de gelederen te hebben. De Hyperworks klanten kunnen nu profiteren van de aanwezige expertise en uitgebreide ervaring in software simulatietechnieken bij HEC. Het doel van zowel Altair als HEC is het leveren van uitmuntende support aan de klanten van Hyperworks teneinde een lange-termijn relatie met de klant na te streven en ik ben er van overtuigd dat onze nieuwe partner de komende jaren zeer succesvol zal zijnà¢â‚¬.

Met minder investering meer mogelijk maken
Ir. Ed Hulst, directeur van Holland Engineering Consultants is erg enthousiast over de nieuwe Altair simulatie software. à¢â‚¬Å“We hebben de simulatie software uitgebreid in huis getest en we zijn zeer te spreken over de mogelijkheden die OptiStruct en SolidThinking te bieden hebben. We gaan in de maand april Hands-On Workshops organiseren voor geïnteresseerde bedrijven zodat het duidelijk wordt wat de Altair software per individueel bedrijf te bieden heeft. Met name door de economische crisis zal een bedrijf minder geneigd zijn tot het doen van grote investeringen. Door het token systeem is de Altair simulatie software voor bedrijven laagdrempelig en zeer efficiënt inzetbaar. Om het samen te vatten: met Altair software kan een bedrijf met minder investering meer mogelijk maken.à¢â‚¬Å“

De introductie van de nieuwe Altair software volgt kort nadat HEC de vertegenwoordiging van de PTC CAD en PLM software heeft overgedragen aan een andere reseller. HEC is altijd op zoek naar vooruitstrevende en kostenreducerende software. Het bedrijf is er dan ook van overtuigd met de nieuwe Altair software, maar ook die van Moldex3D spuitgietsimulatie een passend antwoord te hebben in een zich steeds sneller wijzigende markt.

Voor nadere informatie kunt contact opnemen met:
Ir. Ed Hulst, Directeur
T: 030-6006060
[email protected]