Bij de autoinkoop site ikwilvanmijnautoaf.nl gaan ze met een honderdduizend klapper het jaar 2010 in. Er zijn namelijk in de afgelopen 12 maanden honderdduizend auto‘˜s getaxeerd. Deze auto‘˜s zijn aangeboden door particulieren en getaxeerd door de aangesloten officiële autobedrijven.

De website, die sinds juni 2007 actief is, heeft in dit jaar een onstuimige groei meegemaakt. Verschillende factoren hebben er toe bijgedragen dat een groot deel van autobezittend Nederland zijn auto ter taxatie heeft aangeboden. Nadat de auto is getaxeerd heeft de eigenaar de mogelijkheid de auto direct voor dit bedrag te verkopen.

Aantal verkochte auto's
Over de exacte verkoopcijfers kan de site vanwege de meekijkende concurrentie geen uitspraken doen, maar men heeft het wel over duizenden ingekochte auto‘˜s er maand. Naast personenauto‘˜s kan men ook lichte bedrijfsauto‘˜s, tot 3.500 kg, en sinds kort ook brommobielen aanbieden.

Aan het woord ikwilvanmijnautoaf.nl oprichter Vincent Stevens: à¢â‚¬Å“We zagen dat er naast de taxatie en inkoop van personenauto‘˜s ook steeds meer behoefte was aan de taxatie van brommobielen, zowel vanaf de kant van de aanbieders als van de professionele brommobiel handel. Zo zie je dat de vergrijzing ook in autoland zichtbaar begint te worden.à¢â‚¬

24/7 Autowaarde binnen 5 minuten
Naast de uitbreiding van de te verkopen producten is er ook een ontwikkeling gaande in de ontwikkeling van de techniek van de website. Nogmaals de heer Stevens: à¢â‚¬Å“We zullen in 2010 ook ons nieuwe concept uitgebreid in de markt zetten. Waar je bij http://www.ikwilvanmijnautoaf.nl nog 48 uur moet wachten op het bod krijg je op onze nieuwe website http://www.TurboTaxatie.nl binnen 5 minuten een gegarandeerd bod.à¢â‚¬

Gratis auto verkopen
Op beide sites krijgen consumenten die hun auto willen verkopen geheel gratis een vrijblijvend autoinkoop voorstel. Ook bij de verkoop van de auto worden er geen kosten bij de verkopende partij in rekening gebracht. De kosten worden gedragen door kopers, de aangesloten officiële autobedrijven, in de vorm van een abonnement.