Hoofddorp, 6 mei 2010

Op 1 mei jl. ontvingen Vanessa Buurman en Chris Janssen van Kookstudio buurman&janssen, als eerste in Nederland het 5 sterren certificaat volgens de normen van de Nederlandse Kookstudio Classificatie. Vorig jaar juli openden zij hun kookstudio in Hoofddorp en inmiddels hebben vele gasten een kookles of workshop gevolgd onder toeziend oog van Chef Chris Janssen.
à¢â‚¬Å“We zijn er heel blij mee deze certificering te mogen ontvangen, het onderstreept nogmaals waar we voor staan; kwaliteit, inspiratie en passieà¢â‚¬ aldus Vanessa Buurman.

Onlangs introduceerde de Nederlandse Kookstudio Classificatie (NKC) een landelijk sterrensysteem dat de kookstudiobranche helpt in haar ontwikkeling en professionalisering. Het is een modern en flexibel classificatiesysteem, met verschillende sterrencategorieën wordt onderscheidt gemaakt in een aantal verplichte basisnormen en kwaliteitsaspecten, die waarde toevoegen aan het geheel van de kookstudio. Aan de hand van het aantal sterren kan er nu een keuze gemaakt worden gebaseerd op kwaliteit en niveau.

Daar de diversiteit aan kookstudio's in Nederland enorm is en onderricht wordt gegeven op allerlei niveaus en volgens vele formules wordt het voor de consument en bedrijfsleven steeds moeilijker een onderbouwde keuze te maken voor een kookworkshop waar kookplezier verzekerd is.

De vraag naar een classificatiesysteem voor kookstudio's was in de afgelopen jaren enorm gegroeid bij zowel de consument als het bedrijfsleven, zeker nu meer dan 1 miljoen klanten jaarlijks door kookstudio‘˜s worden ontvangen.
Momenteel telt Nederland bijna 500 kookstudio's en zijn er in de afgelopen twee jaar meer dan 60 kookstudio's bijgekomen.

U zult begrijpen dat Vanessa en Chris erg trots zijn met deze onderscheiding.

Voor meer informatie bezoekt u onze website
www.buurmanenjanssen.nl

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie informatie te verkrijgen via
Chris Janssen en Vanessa Buurman
Kookstudio buurman&janssen
Doeverenplein 5
2134 DN Hoofddorp
Tel: 023-7440183
E. [email protected]
W. www.buurmanenjanssen.nl
Directeur Diederik Bogaard
NKC Service kantoor
Langvennen Oost 123
5061 DR Oisterwijk
tel: 013-590 52 03
E. [email protected]
W. www.kookstudiosterren.nl